Prečo Vybíral necítil, že je oprávnene najužitočnejším hráčom Országh Cupu?

NETKY.SK • 27 Júl 2020, 20:16 • 2 min
Prečo Vybíral necítil, že je oprávnene najužitočnejším hráčom Országh Cupu?

Hokejista klubu HK´32 Liptovský Mikuláš Vladimír Vybíral prežil na hokejbalovom Országh Cupe v Žiare nad Hronom pekné okamihy, keď si so spoluhráčmi odniesol tímový úspech v podobe 3. miesta. Organizátori však Vybíralovi na cestu pridali aj individuálne ocenenie. Stal sa najužitočnejším hráčom 11. ročníka turnaja. Oceneniu sa tešil, hoci objektívne cítil, že patrí skôr niekomu inému. Mimoriadne úspešný bol totiž Rastislav Gašpar, ktorý svojmu tímu pomohol devätnástimi kanadskými bodmi k celkovému prvenstvu.

slovakia

left justify in out

Dva dni strávené na turnaji boli pre útočníka Liptákov príjemným doplnením letnej prípravy. Pritom ani zo zápasového rytmu ešte nevyšiel, keďže jeho hokejbalový tím Funky Monkeys hrá mestskú ligu v Žiline. "My sme boli v zápasovom tempe stále, len pred týždňom sme skončili, takže nebol to až taký problém pre nás," povedal útočník Liptákov s tým, že turnaj sa pre nich skončil lepšie, ako si pred odchodom na Pohronie priali.

 

Veď pri konkurencii ďalších 15 tímov skončili na bronzovej priečke, keď v nájazdovej lotérii zdolali Buldogs Brno. "Toto sme ani my nečakali. My sme chceli ísť do turnaja hlavne postúpiť zo skupiny a potom sme chceli ísť od zápasu k zápasu. Nakoniec to vyšlo tretie miesto, za ktoré sme veľmi vďační," netajil hokejista, ktorý počas svojej kariéry hral len za Liptovský Mikuláš a výber Slovenska do 20 rokov.

 

img

 

Bystrica bola nad sily

Veľmi dôležitý bol semifinálový duel s neskorším víťazom turnaja Pro auto Banská Bystrica. "Bystrica bola veľmi ťažký súper. Predsa, majú tam veľa hokejistov, veľa hokejbalistov. Bol to ťažký súper, nemáme sa na čo vyhovoriť, proste dali o dva góly viac a vyhrali," dodal s tým, že nerieši ani možné postavenie mimo hry, z ktorého hokejbalisti okolo Rastislava Gašpara vsietili tretí presný zásah.

 

Rozhodcovia mali iný názor, nepomohli ani ohlasy z tribún. "Ja som bol niekde vzadu, takže som to až tak nevidel. Asi aj diváci vraveli, že to bol ofsajd, ale bolo 13 sekúnd do konca, s tým nič nenarobíme teraz," doplnil 21-ročný útočník s odkazom, že prípadné vyrovnanie by bolo aj pri neuznaní tretieho gólu už prakticky nereálne.

 

Rodákovi zo Starej Ľubovne sa na turnaji okrem famózneho 19-bodového Gašpara herne páčili aj spoluhráči Králik a Nechaj. Hokejbal je však kolektívny šport, a tak najdôležitejšie je pre neho bronzové ocenenie, ktoré si zaslúžili všetci jeho spoluhráči.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies