Američanka Keysová postúpila druhýkrát do singlového štvrťfinále vo Wimbledone

NETKY.SK • 10 Júl 2023, 17:00 • 2 min
Američanka Keysová postúpila druhýkrát do singlového štvrťfinále vo Wimbledone

LONDÝN - Americká tenistka Madison Keysová sa druhýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

V osemfinále v pozícii nasadenej dvadsaťpäťky vyradila talentovanú Rusku Mirru Andrejevovú 3:6, 7:6 (4), 6:2. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazke súboja medzi Andrejevovej krajankou Jekaterinou Alexandrovovou a Bieloruskou Arinou Sobolenkovou.

 

Keysová v prvom sete držala so súperkou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou šestnásťročnej Andrejevovej. V druhom dejstve prehrávala Američanka už 1:4, no nezložila zbrane. Vyrovnala na 4:4 a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Keysová začala meniť rytmus hry a častejšie chodiť na sieť, čo bol kľúč k obratu. Na začiatku tretieho setu odskočila Andrejevovej na 3:0 a zápas už dotiahla do víťazného konca.

Po ôsmich rokoch tak na tráve All England Clubu opäť postúpila medzi elitnú singlovú osmičku. "Ani neviem, ako sa mi podarilo otočiť tento zápas. Vedela som, že Andrejevová je napriek svojmu mladému veku fenomenálna hráčka. Hovorila som si, že aj za stavu 3:6, 1:4 musím zostať v zápase. V rozhodujúcich momentoch som zúročila svoje skúsenosti z grandslamových turnajov. Je úžasné byť opäť vo wimbledonskom štvrťfinále, nemám slov," uviedla v pozápasovom interview Keysová, ktorá pred Wimbledonom vyhrala turnaj WTA v Eastbourne.

 

Ženy - dvojhra - osemfinále: Madison Keysová (USA-25) - Mirra Andrejevová (Rus.) 3:6, 7:6 (4), 6:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies