Pre pandémiu sa prepadli tržby letiska Heathrow. Za minulý rok ráta straty v miliardách

NETKY.SK • 24 Február 2021, 10:41 • 2 min
Pre pandémiu sa prepadli tržby letiska Heathrow. Za minulý rok ráta straty v miliardách

LONDÝN - Londýnske letisko Heathrow, ktoré je najväčším letiskom vo Veľkej Británii, za minulý rok vykázalo stratu dve miliardy libier.

slovakia

left justify in out

Letisko uviedlo, že počet cestujúcich, ktorých vybavilo, vlani oproti roku 2019 klesol o 73 percent. Pandémia ochorenia COVID-19 si totiž vybrala daň na medzinárodnom cestovaní.

 

V roku 2020 Heathrow využilo iba 22,1 milióna pasažierov, pričom podstatná časť z nich cez letisko cestovala pred prijatím reštrikcií v marci. V porovnaní s rokom 2019 ide o obrovský prepad, letisko pred dvoma rokmi využilo takmer 81 miliónov pasažierov. Informuje o tom portál news.sky.com.

 

img


Koronakríza viedla k tomu, že letisko Heathrow zredukovalo počet zamestnancov a prerušilo prevádzku dvoch terminálov, pričom terminál 4 pravdepodobne skôr ako koncom tohto roka neotvoria.

 

img

 

„Napriek strate v objeme 2 miliardy libier a poklesu počtu pasažierov na úrovne, aké sme nezažili od 70. rokov minulého storočia, som veľmi hrdý na spôsob, ktorým naši kolegovia zachovávajú bezpečnosť pasažierov a udržiavajú britské centrum leteckej dopravy otvorené pre nevyhnutné dodávky," povedal generálny riaditeľ letiska John Holland-Kaye.

 

„Môžeme mať nádeje pre rok 2021, keďže Británia je na dosah toho, aby sa stala prvou krajinou vo svete, ktorá bezpečne obnoví medzinárodné cestovanie a obchod vo veľkom rozsahu," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona