Moskva pravdepodobne zruší leteckú show, podľa médií ide o dôsledok sankcií

NETKY.SK • 25 Jún 2023, 15:00 • 2 min
Moskva pravdepodobne zruší leteckú show, podľa médií ide o dôsledok sankcií

MOSKVA - Rusko s najväčšou pravdepodobnosťou zruší tohtoročnú leteckú show, ktorá sa pravidelne koná v Moskve už niekoľko desaťročí.

slovakia

left justify in out

Rusko s najväčšou pravdepodobnosťou zruší tohtoročnú leteckú show, ktorá sa pravidelne koná v Moskve už niekoľko desaťročí. Oznámil to Viktor Kladov, riaditeľ oddelenia medzinárodnej spolupráce v spoločnosti Rostech, ktorá akciu organizuje. Tamojšie média naznačili, že môže ísť o dôsledok sankcií uvalených na Rusko. TASR informuje na základe správy agentúry AP, ktorá ju prebrala z agentúry TASS.

 

Letecká show bola tento rok naplánovaná na koniec júla. Kladov neuviedol dôvod jej zrušenia, avšak ruské médiá už predtým naznačili, že to môže byť dôsledok sankcií, ktoré negatívne ovplyvnili medzinárodnú účasť aj dodávky dielcov. Podľa nemenovaných zdrojov ruských médií môžu byť dôvodom zrušenia aj bezpečnostné obavy, ktoré vyvolali nedávne útoky dronov na Kremeľ a na okraji Moskvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies