Pre hrozby smrti dostala budúca izraelská ministerka bodyguarda

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 16:44 • 2 min
Pre hrozby smrti dostala budúca izraelská ministerka bodyguarda

JERUZALEM — Izraelský parlament pridelil ochrankára budúcej ministerke spravodlivosti po tom, čo dostala vyhrážky smrti a na sociálnych médiách ju vyobrazili v nacistickej uniforme.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Juli Edelstein povedal, že je šokovaný "explicitnými hrozbami" proti Ajelet Šakedovej. Okamžite sa preto rozhodlo, že dostane ochranu, uviedol Edelstein v pondelok pre Armádny rozhlas.

 

Na internete kolujú obrázky Šakedovej v prirobenej nacistickej uniforme spolu s jej vyjadreniami na adresu palestínskych militantov. Tridsaťdeväťročná politička je členkou nacionalistickej strany Židovský domov. V koaličných rozhovoroch s Benjaminom Netanjahuom si strana vyjednala viaceré vysoké pozície vrátane šéfa rezortu spravodlivosti. Menovanie Šakedovej však mnohých nahnevalo, keďže nemá žiadne právnické vzdelanie a podporuje viaceré zákony, ktoré majú podľa kritikov potlačiť umiernené skupiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies