SIS poukázala na podozrivé aktivity funkcionárov i predražený obchod!

NETKY.SK • 2 December 2021, 13:49 • 2 min
SIS poukázala na podozrivé aktivity funkcionárov i predražený obchod!

BRATISLAVA - Aktivity niektorých funkcionárov štátnej správy podľa SIS viedli k podozreniam, že dochádza k porušovaniu ich povinností pri správe cudzieho majetku v súvislosti s účelovou spoluprácou s finančnou skupinou.

slovakia

left justify in out

Slovenská informačná služba (SIS) vlani odstúpila viaceré informácie o problémoch dostavby strategického projektu v oblasti jadrovej energie, ale aj podozrivých aktivitách štátnych funkcionárov. Upozornila tiež na prípady nehospodárneho nakladania s verejnými financiami predstaviteľmi miestnych samospráv a pripravovaný predražený obchod so zdravotníckym materiálom. Vyplýva to zo Správy o činnosti SIS za rok 2020.

 

Pri projekte týkajúcom sa jadrovej energie SIS informovala o pretrvávajúcich problémoch pri odstraňovaní technických a bezpečnostných nedostatkov budovaných blokov a ďalších posunoch termínov ich dostavby.

 

"Poukázala aj na finančné problémy spoločnosti zodpovednej za dostavbu, ktorá s financujúcimi bankami dohodla na financovanie dostavby projektu také podmienky predĺženia splatnosti úverov, ktoré by v budúcnosti mohli viesť k strate výrobných závodov v prospech veriteľov alebo k platobnej neschopnosti a následnému konkurzu spoločnosti," konštatuje správa.

 

Zaznamenané aktivity niektorých funkcionárov štátnej správy podľa SIS viedli k podozreniam, že dochádza k porušovaniu ich povinností pri správe cudzieho majetku v súvislosti s účelovou spoluprácou s finančnou skupinou, ako aj v rámci ovplyvňovania procesov riadenia v štátnej zdravotnej poisťovni.

 

"Získané boli aj informácie poukazujúce na prípady nehospodárneho nakladania s verejnými financiami predstaviteľmi niektorých miestnych samospráv, ktorí z titulu svojej funkcie s cieľom vlastného obohatenia alebo zaistenia nenáležitých výhod pre spriaznené osoby účelovo schvaľovali zvyšovanie cien niektorých zákaziek," približuje v správe SIS.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies