Pozvanie od prezidenta Macrona je symbolom Slovenska, ktoré po voľbách nemusí skončiť izolované

NETKY.SK • 6 September 2023, 10:45 • 2 min
Pozvanie od prezidenta Macrona je symbolom Slovenska, ktoré po voľbách nemusí skončiť izolované

Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka dnes odcestoval do Paríža na prijatie u francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Stretnutie Šimečku s prezidentom Macronom sa uskutoční v stredu ráno v Elyzejskom paláci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vážim si pozvanie od Emmanuela Macrona. Považujem ho za prejav našich dobrých osobných vzťahov, ale aj toho, že prezidentovi Macronovi záleží na budúcnosti Slovenska a čo najlepších vzťahoch medzi našimi krajinami," vyhlásil Šimečka.
 
Odmietam sa zmieriť s vážnou hrozbou, že slovenskú vládu budú zostavovať strany, ktoré otvorene spochybňujú naše ukotvenie v EÚ a NATO, ktoré našich spojencov na Západe označujú za zdroj fašizmu, a ktoré vyjadrujú otvorený obdiv Putinovmu vražednému režimu. Rozhodol som sa ukázať, že v týchto voľbách je v ponuke aj iná budúcnosť. Taká, kde je Slovensko v Európe rešpektované a hrá prvú ligu, nie izolované a slabé," uviedol Šimečka.
 
"Prezident Macron je mojim prirodzeným partnerom v rámci európskej liberálnej rodiny. Teším sa na našu diskusiu o témach, ktorým dnes Európa a špeciálne Slovensko v nej čelia," dodal Šimečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
TS: Progresívne Slovensko, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies