Tínedžer útočil nožom v škole!

NETKY.SK • 10 Január 2022, 18:52 • 2 min
Tínedžer útočil nožom v škole!

ŠTOKHOLM - Počas incidentu zranil žiaka a učiteľa. Prípad sa stal v pondelok vo švédskom meste Kristianstad.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala jedného tínedžera, informovala agentúra DPA. Šestnásťročný chlapec má podľa vyjadrenia miestnych úradov vážne rezné zranenia a 55-ročný učiteľ len ľahšie. Ako povedal miestny policajný šéf Anders Olofsson, policajti zadržali útočníka v priebehu siedmich minút od telefonátu na núdzovú linku.

 

img

 

Denník Dagens Nyheter uvádza svedectvo jedného zo žiakov, podľa ktorého útočník vošiel do triedy v čiernom rúšku na tvári a s reproduktorom, z ktorého hrala hudba. „Sprvu sme si mysleli, že ide o žart,“ povedal svedok. Mladík v rúšku však na učiteľa zaútočil kopancami a potom aj nožom.

 

Prečítajte si tiež: Niekoľkým poslancom sa vyhrážali smrťou. Dôvod bol rovnaký

 

Voči zadržanému tínedžerovi už vzniesli obvinenie z pokusu o dvojnásobnú vraždu. Motív útoku zatiaľ nie je známy. Švédska premiérka Magdalena Anderssonová reagovala na Facebooku, že útok na gymnáziu ju „naplnil zdesením a hnevom“. Doplnila, že švédske školy musia byť bezpečné.

 

 

Možno vás zaujme: Tragická udalosť v Karlových Varoch! Útočník bezdôvodne zaútočil na dve ženy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies