Pozrite si, koľko nás stálo minuloročné celoplošné testovanie!

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 16:23 • 2 min
Pozrite si, koľko nás stálo minuloročné celoplošné testovanie!

BRATISLAVA – Ministerstvo financií zverejnilo účet za minuloročné celoplošné testovanie.

slovakia

left justify in out

Celoplošné testovanie antigénovými testami, ktoré sa konalo na jeseň minulého roka, štát vyšlo na takmer 120 miliónov eur.

 

Približne 99 miliónov eur z tejto celkovej sumy sa prerozdelilo medzi jednotlivé ministerstvá a inštitúcie. Zvyšných 20 miliónov eur boli použité na ďalšie výdavky.

 

Ministerstvo vnútra SR vynaložilo vyše 550 tisíc eur na tlač medicínskych certifikátov. Odmeny pre policajtov, hasičov, horských záchranárov, občianskych zamestnancov a zamestnancov aparátu ústredného orgánu MV SR v súvislosti s celoštátnym testovaním obyvateľstva stálo rezort ďalších 5 miliónov eurOstatné výdavky vyšli rezort vnútra na 9 miliónov eur.

 

Súvisiaci článok: Matovič sa poďakoval občanom, ktorí sa zúčastnili skríningového testovania. Tvrdí, že sa podarí identifikovať až 30 tisíc infekčných ľudí

 

Pre ministerstvo obrany, ktoré zabezpečovalo stavaniezabezpečovanie mobilných odberových miest a tiež dohliadalo na poriadok počas testovania, bolo vyčlenených viac ako 42,5 milióna eur. Náklady na mzdy a odmeny vyšli rezort vyše 11,77 milióna eur .

 

Správa štátnych hmotných rezerv SR dostala z rozpočtu vyše 50,94 milióna eur na zabezpečenie materiálnych zásob, ako sú ochranné obleky, rúška, dezinfekcia a koniec koncov aj antigénové testy. 

 

Celoplošné testovanie sa konalo na jeseň roka 2020 pod záštitou ministerstva obrany. Vláda ním poverila Ozbrojené sily SR.

 

Cieľom operácie Spoločná zodpovednosť bola identifikácia ohnísk nákazy a oddelenie infikovaných od zdravej populácie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Skríningového testovania sa zúčastnilo viac ako 1,8 milióna ľudí. Pozitivita je na úrovni 0,77%



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies