Premiér ukazuje príklady pokory, o čo ho prosila Zuzana Čaputová

NETKY.SK • 26 November 2020, 14:14 • 2 min
Premiér ukazuje príklady pokory, o čo ho prosila Zuzana Čaputová

Prezidentka SR prišla s nápadom, ktorý môže pomôcť v boji s koronavírusom a ktorý už prezentovala aj premiérovi.

slovakia

left justify in out

Prezidentka je presvedčená, že počas pandémiu, ktorú tu máme už tri štvrtiny roka, je na mieste premýšľať o zmene prístupu. Preto počas ostatného stretnutia poprosila premiéra o iný prístup. Ten sa začína ukazovať už aj pri ostatných dvoch ukážok Matovičovho kajania, čím ukázal, že má v sebe aj veľa pokory.

 

„Myslím, že je čas na zmenu prístupu,“ napísala hlava štátu na sociálnej sieti. „Mnohí občania stratili v dôsledku krízy prácu, mnohé rodiny prišli o časť príjmov a museli siahnuť na svoje úspory,“ doplnila s tým, že iní už úspory ani nemajú. „Čelia skutočnej chudobe a všetci cítime, že sa zvyšuje napätie v spoločnosti."

 

 

Prezidentka si praje, aby sme všetci na Slovensku prestali každú konštruktívnu kritiku považovať za útok, ktorý prinesie reakciu v podobe urážania všetkých okolo. Najvyššia veliteľka ozbrojených síl je presvedčená, že musíme chcieť hľadať a spoznávať pravdu, bez ohľadu na to, či sa nám to páči. Aj pravdu o koronavíruse.

 

„Potrebujeme hovoriť pravdu, poznať reálny stav, bez strašenia a prikrášľovania, lebo len tak môžeme v spoločnosti udržiavať dôveru a jednotu,“ zdôraznila.

 

Zuzana Čaputová je presvedčená, že ľudia, ktorí prichádzajú o financie a prácu, potrebujú dostať pochopenie a nie vyhrážky pokutami. „Som presvedčená, že akceptovanie opatrení zo strany občanov treba dosiahnuť nie hrozbami, ale presvedčivými dôvodmi,“ dodala.

 

Nazdáva sa, že potrebné sú jasné argumenty o tom, prečo sa rozhodujeme pre konkrétne opatrenia a nie iné. „Pomohli by jasné argumenty o vhodnosti konkrétnych návrhov,“ zdôraznila s tým, že sama chce byť maximálne nápomocná. V boji s pandémiou podľa nej musíme byť pokojní, vecní a pragmatickí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies