Návrat ku koreňom bude témou tohtoročnej Výstavy Agrokomplex v Nitre

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 09:00 • 2 min
Návrat ku koreňom bude témou tohtoročnej Výstavy Agrokomplex v Nitre

NITRA - Novinky z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva predstaví 48. ročník medzinárodnej výstavy Agrokomplex. Jeho súčasťou bude sprievodný program pre odbornú i laickú verejnosť. Výstava sa uskutoční na nitrianskom výstavisku od 17. do 20. augusta. Súčasne bude prebiehať aj výstava Poľovníctvo, Rybárstvo a Včelárstvo.

slovakia

left justify in out

Najnovšie modely poľnohospodárskej techniky predstavia vystavovatelia na ploche viac ako 10.000 štvorcových metrov. V spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou Nitra sa počas troch dní uskutoční komentované predvádzanie poľnohospodárskych strojov priamo na výstavnej ploche. Špeciálne chovateľské zväzy predvedú takmer 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat. V rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat zároveň ponúknu i odborné poradenstvo.

 

Gazdovský dvor u výskumníkov predstaví expozíciu malých hospodárskych zvierat, súťaže a kvízy. Novinkou budú aj ukážky pasenia oviec so psom. 

Premiéru bude mať projekt #Dotkni_sa_života, ktorý predstaví návštevníkom nielen špičkové plemenné zvieratá vo výstavnej kondícii, ale aj ich chov až po produkt, ktorý budú môcť ochutnať. Podtitul tohtoročnej výstavy Agrokomplex Návrat ku koreňom zavedie návštevníkov v rámci sprievodného programu späť k zvykom, tradíciám a remeslám, no aj prostredníctvom regeneratívneho poľnohospodárstva, ktoré svojim bezorbovým prístupom umožňuje rastlinám vytvárať si pevnú koreňovú sústavu a funkčný ekosystém. Nebudú chýbať ani novinky v oblasti precízneho poľnohospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Agrokomplex
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies