Ceny benzínu aj nafty klesli na úroveň 1,50 eura za liter

NETKY.SK • 22 December 2023, 19:00 • 2 min
Ceny benzínu aj nafty klesli na úroveň 1,50 eura za liter

BRATISLAVA - Koniec roka prináša zvýšený pohyb motorových vozidiel na cestách. Ľudia sa presúvajú za rodinami, blízkymi či na dovolenky. Preto je dobrou správou, že ceny pohonných látok opäť zlacneli, pričom motorová nafta je znovu o niečo lacnejšia ako 95-oktánový benzín.

slovakia

left justify in out

Ceny smerujú nadol

Pokles cien pohonných látok predávaných na čerpacích staniciach na Slovensku stále pokračuje. Najviac používaný 95-oktánový benzín natural sa podľa najčerstvejších údajov Štatistického úradu SR aktuálne predáva v priemere za 1,512 eura za liter. Oproti predchádzajúcemu týždňu je lacnejší o 2,2 centa na liter.

 

Zlacnel aj drahší 98-oktánový benzín. Jeho cena sa upravila smerom nadol o 2,3 centa na liter, pričom aktuálne sa predáva v priemere za 1,7 centa za liter.

 

Znížila sa tiež cena motorovej nafty, a to o rovné 3 centy na liter. V priemere sa tak predávala za 1,509 eura za liter. Vďaka tejto cenovej korekcii je nafta opäť lacnejšia ako oba druhy benzínov. V minulosti to bolo samozrejmosťou, no po vypuknutí vojny na Ukrajine cena nafty vyskočila prudko nahor a jej pokles bližšie k pôvodným hodnotám je len veľmi pozvoľný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Štatistický úrad SR, Foto: Finsider (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies