Obhajcovia Miroslava Výboha hovoria o politickej objednávke!

NETKY.SK • 11 Apríl 2022, 12:59 • 2 min
Obhajcovia Miroslava Výboha hovoria o politickej objednávke!

BRATISLAVA - Podnikateľ je obvinený v rámci akcie Mýtnik III z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Obvinenia odmieta. V prvej polovici augusta na neho vydali medzinárodný a európsky zatykač.

slovakia

left justify in out

Obhajcovia podnikateľa Miroslava Výboha požiadajú o zrušenie vydaného medzinárodného a európskeho zatykača. Na pondelkovej tlačovej konferencii to oznámili s argumentmi poukazujúcimi na právne i vecné pochybenia pri tvorbe obvinenia i začatí trestného stíhania. Zopakovali, že činnosť orgánov činných v trestnom konaní vykazuje manipulatívne a účelové konanie motivované politickou objednávkou.

 

img

Ondrej Urban

 

„Dnes, najneskôr v ďalších dňoch, ešte do veľkonočných sviatkov, odošleme viaceré podania zamerané na zrušenie vydaných rozhodnutí,“ potvrdil jeden z advokátov Ondrej Urban. Obhajcovia tvrdia, že orgány činné v trestnom konaní a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v odôvodneniach zatykačov i obžalobného návrhu zaviedli sudcu Špecializovaného trestného súdu aj Interpol.

 

img

 

Prokurátor ÚŠP podal vlani v novembri na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na podnikateľa obžalobu. Korupčná kauza Mýtnik sa týka utajovaných zmlúv na finančnej správe za niekoľko desiatok miliónov eur.

 

Prečítajte si tiež: Manželská hádka sa skončila smrťou! Ženu odviedla polícia

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona