Aj Boh má svojich ľudí v politike

NETKY.SK • 24 Február 2020, 06:36 • 2 min
Aj Boh má svojich ľudí v politike

Spojenectvo tých, ktorí nielen kážu, ale aj pijú hodnotu kresťanstva, by sa malo prejaviť na celospoločenskej úrovni. Tak si to aspoň zacielila skupina odvážlivcov, ktorú sa dá spoznať v takej dravej rieke, akou bezpochyby politika je.

slovakia

left justify in out

„Ako členov Kresťanskej únie, OĽANO či ako nezávislých kandidátov nás nájdete na jednej kandidátke – OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA," prihovárajú sa voličovi a pozývajú ho, aby skúsil, či je ich viera skutočná alebo len odráža snahu stoj čo stoj zapáčiť sa verejnosti.

 

Vo svojom presvedčení dávajú dôraz na odvahu, jednotu a odbornosť.


Odvážny postoj sa chystajú preukázať tým, že boj budú viesť za spravodlivosť, pričom za nepriateľa jasne menujú korupciu. Cenia si toľko podceňovanú pravdu a vítajú nie vždy príliš vítanú slušnosť.


Nechýba im kompetentnosť, zabezpečená je tak oblasť zdravotníctva, financií a školstva, teda majú moc opraviť to, čo minulosť rozbila.

 

img

 

Sľuby
Ak by sa zostavila vláda, v ktorej by mal slovo Boh, potom by sa do krajiny nedostali registrované partnerstvá, neumožnila by sa adopcia párom rovnakého pohlavia a človek by nemusel žiť v strehu zo strachu, že mu ukradnú sociálnu istotu.

 

Za každým menom je príbeh
Meno nie je len zhluk písmen, je to predovšetkým odkaz na niečiu životnú cestu a dáva možnosť nahliadnuť na to, či to bola cesta rovná alebo viac pokrivená.


Za tými, ktorí sa uchádzajú o priazeň spoločnosti, je istá náklonnosť k Bohu a tá sa nevypestovala len tak. Predchádzala jej história a udialo sa niečo, čo spustilo vieru, ktorá sa prejavila potom aj v skutkoch a ktorá sa dá vybadať v terajšom zameraní. Takýto príbeh nie je, prirodzene, len jeden, veď duša od duše sa líši. Článok uvedie štyri mená kandidátov a za nimi sa potiahne ich pole pôsobnosti. 

 

Marek Krajčí
Narodil sa ako prvorodené dieťa rodičom, ktorí vrúcne milovali Boha. Za ním nasledovali ešte ďalší dvaja potomkovia a všetci traja boli vedení k tomu, aby spoznávali hĺbku Biblie, posolstvo kresťanských piesní a dôležitosť kázní.


Najväčší krok k Bohu urobil, keď dovŕšil desať rokov, a hoci je pre vek príznačná detská naivita, on rozhodnutiu ostal verný a nikdy ho neoľutoval. Stalo sa to v rámci bohoslužby, on sa zabával s vrstovníkmi na galérii v kostole, a aj keď nemal nijaký viditeľný dôvod plakať, po tvári mu začali tiecť potoky sĺz. Uvedomil si, že Boh mu prostredníctvom dojatia dáva šancu zažiť Jeho dotyk, a tak sa pobral dopredu, nechal kazateľa, aby sa za neho pomodlil a odovzdal sa tvorcovi neba aj zeme.


„Môj život sa týmto rozhodnutím radikálne zmenil. Odvtedy som žil s neotrasiteľným vedomím, že Ježiš vždy stojí pri mne, stal sa mi najbližším priateľom. Na vyznanie svojej viery som sa dal pokrstiť vodným krstom," vyznáva Marek Krajčí.

 

img

 

Peter Kremský
Jeho vďaka smeruje k Bohu aj za to, že krajina sa v roku 1989 oslobodila. Obrat v dejinách mu otvoril dvere k nevšedným príležitostiam.


„Konečne som mohol hovoriť o Bohu na ulici, v škole, v médiách," hovorí Peter Kremský. Slobodu považuje za dar, s ktorým bol nútený naučiť sa zaobchádzať. Je totiž natoľko krehká a vzácna, že si zaslúži výnimočnú pozornosť. Verí v to, že človek má voľbu, ale možnosti sú len dve - dobro a zlo, čierna a biela...

 

img

 

Ján Szollos
Ako ten, kto sa hlási k vzťahu k Bohu, by rád rozšíril úctu k prírode. Veď napokon je k tomu uschopnený tým, v čom pracuje, a teda vie priniesť iný pohľad aj ako milovník vedy.

 

img

 

Peter Liba
Uvedomuje si, aký rozvrat prináša hazard, a preto si zacielil odmietnuť ho v mestách. Keďže má pre neho rodina zmysel, rád by ju podporoval a pomáhal takej, ktorú trápi núdza. Má v úmysle konať tak aj prostredníctvom potravinovej banky, ktorá by si všímala tých najchudobnejších.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies