Alisson Becker sa stal brankárom, ktorý dokázal neuveriteľnú vec

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 13:33 • 2 min
Alisson Becker sa stal brankárom, ktorý dokázal neuveriteľnú vec

Brazílčan Alisson Becker v nedeľňajšom zápase Premier League nabehol na center Trenta Alexandra-Arnolda a rozhodol o víťazstve Liverpoolu nad West Bronwichom 2:1. Stačila mu na to " hlavička", ktoru zmenil celú hru počas 95. minúty.

slovakia

left justify in out

Stal sa šiestym brankárom, ktorý skóroval v Premier League. "Absolútne neuveriteľné. Nemám na to ďalšie slová," napísal na sociálnej sieti bývalý útočník Liverpoolu Michael Owen. Hoci Alisson v tejto sezóne nemal takú formu, ako minuý rok, dokázal skórovať. No nevyhol sa viacerým zaváhaniam, hlavne v domácom zápase s Manchestrom City (1:4), kde v podstate daroval dva góly dnes už staronovému anglickému majstrovi. „Myslím si, že je to jeden z najlepších gólov, ktoré som dal,“ povedal pre Sky Sports, a potom mu pripomenuli, že to bol vlastne jeho jediný gól.

 

img

 

Vo forme však nebol ani jeho osobný život. Jeho otec José sa koncom februára utopil počas plávania v jazere na vlastnom pozemku v meste Lavras do Sul na juhu Brazílie, kde žil so svojou manželkou. Takže jeho prvý gól v kariére sa pre Alissona stal o čosi emotívnejším.  "Tento úsmev je za všetko, čo sa stalo v mojej rodine. Futbal je môj život, odkedy si pamätám som ho hral s mojím otcom. Dúfam, že dnes tu bol a videl to," povedal v rozhovore pre televíziu Sky Sports. "Je to pre moju rodinu aj pre chlapcov. Niekedy bojujete, bojujete, ale nedopadne to tak, ako dnes. Som veľmi šťastný, že som pomohol, je to veľmi dôležitý gól v súboji o Ligu majstrov. Nemôžem byť šťastnejší," dodal Allison. 

 

 

 

 

Alisson sa stal prvým brankárom v histórii klubu Anfield Road , ktorému sa podarilo skórovať. V ére Premier League je celkovo šiestym, pred ním to dokázali Peter Schmeichel, Brad Friedel, Paul Robinson, Tim Howard a Asmir Begovič. "Pozeral som sa na lavičku, ale nikto na mňa nevolal. Až potom tak urobil John Achterberg. Center bol brilantný a snažil som hlavou zasiahnuť loptu. Bol to jeden z najlepších gólov, aký som kedy videl," povedal usmiaty Alisson. 

 

Prečítajte si tiež: Agent Cristiana Ronalda vylúčil návrat svojho klienta do Sportingu Lisabon v lete 2021

 

 

Tréner Jürgen Klopp si spočiatku ani nevšimol, že Alisson sa vybral do šestnástky súpera. "Mojou časťou úspechu bolo, že som nezakričal: Zostaň vzadu! Nechal som ho bežať a on dal gól. Wow. Videli sme to už asi desaťkrát v šatni, je to neuveriteľné. Keď dá Olivier Giroud takýto gól, každý povie, že to bol gól svetovej triedy. Keď ho strelí Alisson, musíme povedať to isté," uviedol Klopp pre klubový web. 

 

Alisson dostal otázku, či trénuje hlavičky. "Niekedy. Keď trénujeme centre a čakám, kým lopta letí ku mne, tak sa snažím niečo spraviť. Je to však len pre zábavu. Netrénujem hlavičkovanie preto, aby som to spravil v zápase, hoci niekedy tak pomáham defenzíve. Takéto veci sa nedajú vysvetliť, je to proste futbal," odpovedal Alisson. Súčasne riznal, že pri tomto zázraku mal v podstate šťastie, že na neho obrancovia zabudli. Poďakoval Bohu, ktorý podľa jeho slov "položil ruky na jeho hlavu" a on sa teraz cíti sa požehnane.  Má dojem, že že strelený gól ho dostal do zvláštnej pozície. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Bayern vylúčil príchod Haalanda, klub si ho nemôže dovoliť

 

"Nevedel som, ako oslavovať. Dúfam, že už veľakrát nebude potrebné, aby som išiel do šestnástky streliť gól, naši hráči to snáď urobia za mňa," dodal. Poďakoval hráčom Premier League, ktorí mu po smrti jeho otca podržali. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies