Pozrite si, do akej farby sa zahalí váš okres od budúceho týždňa

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 09:37 • 2 min
Pozrite si, do akej farby sa zahalí váš okres od budúceho týždňa

BRATISLAVA - Vláda v stredu schválila nové rozdelenie okresov. Novú mapu podľa aktuálnej rizikovosti vzhľadom na šírenie ochorenia COVID-19 predstavil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Platná bude od 8. marca.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štvrtý stupeň varovania bude mať od budúceho týždňa 30 okresov. Do čiernej farby COVID automatu budú patriť okresy Bánovce nad Bebravou, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Ilava, Košice I.-IV., Košice okolie, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Šaľa, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

 

img

Pre ďalších 46 okresov bude platiť tretí stupeň varovania, v rámci COVID automatu tak budú označené bordovou farbou. Do druhého stupňa varovania budú patriť len tri okresy, a to Kežmarok, Medzilaborce a Tvrdošín.

Minister zdravotníctva v utorok na tlačovej konferencii informoval o zhoršujúcej sa epidemickej situácii. Najhoršia situácia je pritom v nemocniciach, kde evidujeme rekordný počet hospitalizovaných pacientov.

 

img

 

Počet voľných ventilovaných lôžok je podľa ministra enormne nízky. Rastie aj mobilita, ktorá sa zvyšuje z týždňa na týždeň.

 

To podľa ministra hovorí o tzv. pandemickej únave. Obyvatelia majú problém s prísnym dodržiavaním opatrení, časť populácie ich však stále dodržiava.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Všetky ukazovatele sa v SR podľa ministra zdravotníctva zhoršujú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies