Projekt SlovakAid pomohol životnému prostrediu v Moldavsku. Ako presne?

NETKY.SK • 9 Marec 2024, 06:45 • 2 min
Projekt SlovakAid pomohol životnému prostrediu v Moldavsku. Ako presne?

V moldavskom hlavnom meste v Kišiňove sa 6. marca 2024 uskutočnil záverečný workshop projektu SlovakAid „Znižovanie dopadov plastových odpadov na životné prostredie v pohraničných oblastiach v Moldavsku”.

slovakia

left justify in out

Projekt sa zameriaval na ochranu životného prostredia v Moldavskej republike prostredníctvom podpory manažmentu plastov, obalov z plastov a plastových odpadov, ako aj zmenšovania tvorby plastového odpadu. 

Na oficiálnom vyhodnotení realizácie projektu sa zúčastnili ministerka životného prostredia Moldavskej republiky Iordanca - Rodica Iordanov a veľvyslanec SR v Moldavskej republike Pavol Ivan. Ministerka Iordanov v príhovore vysoko ocenila dosiahnuté výsledky projektu, ako aj sa poďakovala za doterajšiu podporu SR pod značkou SlovakAid v oblasti ochrany životného prostredia v Moldavsku.

Verí, že SR bude pokračovať v podpore Moldavska v tejto sektorovej oblasti. Projekt oficiálnej rozvojovej spolupráce SR realizovali Slovenská agentúra životného prostredia - SAŽP v spolupráci s moldavským partnerom Expertná asociácia PRO MEDIU.

V rámci pracovnej cesty 7. marca 2024 experti SAŽP taktiež uskutočnili pracovné stretnutie na veľvyslanectve SR v Kišiňove. Súčasťou projektu bola aj realizácia osvetovej infokampane, ktorá tiež zahŕňala distribúciu infografík a vytvorenie interaktívnej vzdelávacej hry pre deti a mládež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR, Foto: Oficiálne ukončenie rozvojového projektu SlovakAid v Moldavsku. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies