Potápači začali skúmať predpokladané trosky havarovaného airbusu

NETKY.SK • 4 Január 2015, 10:07 • 2 min
Potápači začali skúmať predpokladané trosky havarovaného airbusu

JAKARTA - Potápači indonézskeho námorníctva sa dnes ponorili do vôd Jávskeho mora pri brehoch ostrova Borneo, aby preskúmali štyri veľké objekty, pokladané za trosky lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré minulý týždeň havarovalo so 162 ľuďmi na palube.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na indonézske úrady.
      

Štyri veľké objekty na dne mora objavili počas uplynulých dní lode vybavené sonarmi. Najväčší nájdený kus je dlhý 18 metrov a široký 5,4 metra a je možné, že ide o časť trupu lietadla.
      

Silné morské prúdy a vlny vysoké až štyri metre niekoľko dní bránili potápačom vybaveným kamerami a detektormi kovov vo vstupe do mora.
      

Záchranári sa domnievajú, že v trupe stroja nájdu telá mnohých obetí, ktoré by stále mohli byť pripútané na sedadlách. Po týždni pátrania totiž našli plávať v mori iba približne 30 tiel.
      

Členovia pátracích tímov tiež zvádzajú zápas časom o nájdenie dvoch čiernych skriniek lietadla, ktoré budú vysielať signál len počas 30 dní.
      

Indonézsky Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora v nedeľu 28. decembra počas letu z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies