Poslanci Galanty chystali vyslovenie nedôvery primátorovi Paškovi

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 14:30 • 2 min
Poslanci Galanty chystali vyslovenie nedôvery primátorovi Paškovi

GALANTA – Vysloviť nedôveru primátorovi Galanty Petrovi Paškovi sa chystala v stredu na mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva skupina pätnástich poslancov, tento krok si však napokon rozmysleli.

slovakia

left justify in out

Paškovi poslanci vyčítajú nedostatočnú komunikáciu, osočovanie poslancov, zle pripravené materiály na rokovanie zastupiteľstva, ale napríklad aj odchod kľúčových ľudí z mestského úradu po jeho nástupe do funkcie. Mimoriadne rokovanie zastupiteľstva zvolal Paška, ktorý čelí obvineniu v súvislosti s verejným obstarávaním na miestny kaštieľ, na žiadosť skupiny poslancov.

 

"Nakoniec sme si povedali, že nebudeme vyslovovaním nedôvery, ani iným spôsobom zasahovať do vyšetrovania. Nech si orgány činné v trestnom konaní robia svoju prácu, nám naozaj ide o Galantu a nie o spory medzi primátorom a poslancami,“ povedal poslanec Peter Závodský. Primátor Paška skonštatoval, že komunikácia sa postupne zlepšuje. Vedúci pracovníci mestského úradu podľa jeho vysvetlenia neodišli kvôli nemu, ale mali svoje osobné dôvody od prechodu do súkromnej sféry až po vážne zdravotné problémy. Vyslovenie nedôvery by vo vzťahu primátora a poslancov nič neriešilo. ,,Nemá právne následky, je to len vyjadrenie postoja poslaneckého zboru k situácii v meste,“ potvrdil Závodský. Vzťahy medzi primátorom a poslancami v Galante sú napäté už od začiatku tohto volebného obdobia. Problémy vyvrcholili nedávno, keď pred začiatkom pracovného rokovania primátor vyzval všetkých poslancov, aby mu odovzdali svoje mobilné telefóny. Neskôr sa im ospravedlnil s vysvetlením, že je to bežná prax diskrétnych rokovaniach v podnikateľskom prostredí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies