AKTUALIZÁCIA: Poškodenie zdravia Milana L. dal prešetriť nový generálny prokurátor SR

NETKY.SK • 13 December 2020, 09:19 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Poškodenie zdravia Milana L. dal prešetriť nový generálny prokurátor SR

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka nariadil dôsledne a bezodkladne preskúmať okolnosti poškodenia zdravia obvineného bývalého prezidenta Policajného zboru Milana L., ktorý je vo výkone väzby.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA

Okolo Milana L. sa to razom javí inak 

Bývalý policajný prezident Milan L. sa vo väzbe o samovraždu nepokúsil!!! Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Okrem iného uviedla, že zranenie, ktoré utrpel, si obvinený podľa jej dostupných informácií spôsobil pri cvičení.

 

img

 

Podľa šéfky rezortu spravodlivosti si policajný exprezident spôsobil zranenie, ktorého stav si následne zhoršil pokračovaním v cvičení. Kolíková zároveň podotkla, že o stave obvineného informovať nemôže, no môže potvrdiť, že jeho zdravotný stav nie je vážny.
 

Mal si to všimnúť pracovník 

Ministerka spravodlivosti SR dementovala informácie o tom, že operácia, ktorú musel Milan L. postúpiť, trvala 11 hodín. Zranenie policajného exprezidenta si mal všimnúť pracovník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) vo štvrtok 10. decembra ráno.

 

img

 

Podľa Kolíkovej pozná skutočný sled udalostí iba sám obvinený a cudzie zavinenie vylúčila!!! V pondelok 14. decembra plánuje poveriť konkrétne osoby prešetrením celej veci. Bývalý policajný prezident Milan L. dal podľa ministerky súhlas svojmu právnemu zástupcovi, aby o jeho zdravotnom stave informoval.

 

Obhajca Milana L.

"Vzhľadom an mediálne dezinformácie ohľadom zdravotného stavu môjho klienta s jeho písomným súhlasom podmieneným súhlasom rodiny, uvádzam, že k zraneniue nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením," vyjadril sa Matúš Beresecký, obhajca Milana L.

 

Pôvodná správa 

Ako informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, nariadil to krajskému prokurátorovi v Prešove, keďže Milan L. je v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

 

img


O hospitalizácii Milana L. v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku informoval vo štvrtok 10. decembra týždenník .týždeň na svojej internetovej stránke. Milana L. museli operovať a v nemocnici ho stráži policajná eskorta. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) vo svojom statuse na sociálnej sieti 11. decembra vylúčila v prípade zranenia akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie.

 

 

Šéfka rezortu spravodlivosti zároveň uviedla, že Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) ju o celej situácii hneď informoval. "Vo veci som komunikovala aj s dozorovým prokurátorom, ktorý rovnako nemal v tejto súvislosti žiadne podozrenia. V každom prípade iniciujem preverenie všetkých okolností a chcem, aby akékoľvek pochybnosti o tom, ako prebehla táto skutočnosť, boli preverené," dodala.
 

Vo včerajších hodinách (12.12. 2020) sa však objavili nové skutočnosti, ktoré odhalili, že Milan Lučanský sa pokúsil vo väzení spáchať samovraždu. S informáciou prišiel portál Refresher.

 

Súvisiaci článok: Bývalý prezident Policajného zboru si mal vo väzení siahnuť na život

 

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vzala v nedeľu 6. decembra do väzby päticu obvinených v rámci akcie Judáš, medzi ktorými bol aj Milan L. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Špecializovaný trestný súd poslal do väzenia Milana Lučanského a ďalšie štyri osoby zatknuté pri akcii Judáš

 

Všetci obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR. Ich trestná činnosť sa mala týkať najmä korupcie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies