Dacia Bigster, robustné SUV za prijateľnú cenu

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 14:24 • 2 min
Dacia Bigster, robustné SUV za prijateľnú cenu

Zatiaľ sa tu bavíme len o koncepte, no nič to nemení na tom, že je to ukážka jedného z troch nových modelov, ktoré chce spoločnosť uviesť na trh do roku 2025. V podstate ide teda o predkrm.

slovakia

left justify in out

Bigster má byť podľa vyjadrení výrobcu skonštruovaný na platforme CMF-B-LC, ktorá umožní nasadenie alternatívnych pohonov E-Tech. Pre všetky nové vozidlá Dacia bude v ponuke klasický motor na pohonné hmoty, ako aj hybrid. Bližšie špecifikácie zatiaľ nie sú známe.

 

img

 

Dacia spravila vo svojej výrobe veľký krok vpred, pretože cez tento model sa dostáva medzi značky triedy C. Dizajn je až fenomenálny. Najmä predná maska. Svetlá idú až do ležatého "ypsilonu" a pri ich aktivovaní sa rozsvietia cez celú prednú časť auta. Zaujímavé je aj nové logo v tvare písmena "X", nám však pripomína aj spojené dve písmená "DC", teda spoluhlásky názvu značky. Každopádne, bude to odteraz na trhu nový symbol pre Daciu.

 

 

Maska chladiča nie je až taká výrazná ako u nemeckých značiek, no každopádne bude plniť svoj účel. Predné dvere budú charakteristické dizajnovým prvkom, ktorý sa potiahne od spätného zrkadla smerom dole, kde sa spojí s bočným nárazníkom. Výrobca uvádza, že ako v interiéri, ani v exteriéri nie sú použité žiadne hliníkové ani chrómové diely. Všetko je vyrobené z recyklovaného materiálu.

 

 

Zadné dvere nebudú mať kľučku posadenú klasicky pod oknom, ale hore v pravej časti dverí. Zadné svetlá predstavujú takisto ypsilon a je to zmena oproti bežne používaným reflektorom, kde medzeru v strede vypĺňala smerovka, prípadne zadné hmlové, alebo cúvacie svetlo.

 

img

 

Hranaté proporcie budú zrejme pretavené do väčšieho priestoru v interiéri. Ten nám však výrobca zatiaľ ešte nepredstavil. Koncept Bigster bude súčasťou veľkej spolupráceRenaultom a ruskou Ladou. Preto nebuďte prekvapení, keď budú mať nové vozidlá od týchto predajcov niečo spoločné.

 

Cena síce zatiaľ spomenutá nebola, ale Dacia je od začiatku svojej výroby charakteristická práve tým, že ponúka vozidlá za dostupnejšie ceny a podobne by to malo byť aj v prípade nového Bigstera.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona