Poslanci hnutia OĽANO nevidia dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie ministerky spravodlivosti

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 12:42 • 2 min
Poslanci hnutia OĽANO nevidia dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie ministerky spravodlivosti

BRATISLAVA - Podľa Michala Šipoša poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti nevidia dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

slovakia

left justify in out

Podľa Šipoša je pravda, že niektorých poslancov si Mária Kolíková musí ešte získať a dovysvetliť niektoré veci. Na to je priestor na koaličnej rade za zatvorenými dverami. Kolíková čelila v pondelok 10. mája odvolávaniu. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 51 zo 117 prítomných poslancov. Proti bolo 63 členov zákonodarného zboru.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Ministerka Kolíková mala za sebou silnú podporu vlastnej strany, aj premiéra Hegera

Poslanecký klub OĽaNO sa mal pôvodne ešte pred pondelkovým hlasovaním stretnúť s ministerkou spravodlivosti. „Nakoniec sme sa rozhodli celý poslanecký klub, že budeme hlasovať slobodne," doplnil s tým, že sa jednoznačne zhodli, že ministerku nebudú odvolávať. Podľa jeho slov, ak majú nejaké nejasnosti voči práci ministrov alebo ich podriadených, tak si ich priebežne volajú na poslanecké kluby. Ak budú poslanci chcieť, aby si ministerku ešte zavolali, urobia tak. Šipoš povedal, že nie je pravda, že by ju on alebo minister financií Igor Matovič vyzýval, aby vyvodila politickú zodpovednosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies