F1: Sobotňajšiu kvalifikáciu vyhral Leclerc, Hamilton a Mercedes s priepastnou stratou

NETKY.SK • 19 Marec 2022, 17:10 • 2 min
F1: Sobotňajšiu kvalifikáciu vyhral Leclerc, Hamilton a Mercedes s priepastnou stratou

BAHRAJN – Nemožné sa stalo skutočnosťou! V úvodnej kvalifikácii na VC Bahrajnu si prvé pole position v sezóne vyjazdil pilot Ferrari Charles Leclerc. Hneď za ním sa kvalifikoval úradujúci majster sveta Max Verstappen a na treťom mieste skončil druhý pilot Ferrari Carlos Sainz.

slovakia

left justify in out

Ferrari späť na čele!

 

Po dvoch katastrofálnych rokoch sa milovaná talianska značka vrátila späť na vrchol. Predsezóne testovanie nám naznačilo, že v Bahrajne by to mal byť súboj Red Bullu a Ferrari

 

Piatkové tréningy nás presvedčili o tomto súboji a v kvalifikácii si to medzi sebou naplno rozdali. Úspešnejším tímom bolo Ferrari, ktoré získalo 1. a 3. štartovaciu pozíciu. V posledných pokusoch vytiahol najlepšie kolo práve Leclerc a zdolal Maxa Verstappena o 0,123 desatín sekundy.

 

Sainz nebol takmer o nič viac pomalší a taktiež bol naplno v súboji o pole position, nakoniec stratil na kolegu Leclerca iba o 0,006 tisíciny sekundy viac ako Verstappen. Druhú radu uzavrel druhý pilot Red Bullu Sergio Peréz, ktorý na víťaza Leclerca stratil 0,363 stotín sekundy. Tifosi oslavujú, no zajtra to môže byť o niečo úplne inom! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Kde je Mercedes? Vyzerá to tak, že naozaj dostatočnú rýchlosť nemali!

 

Každoročné politické hry Mercedesu dokážu zmiatnuť nie jedného fanúšika kráľovnej motoršportu, no tentokrát sa žiadne šokujúce zrýchlenie nekonalo! Už počas piatkových tréningov to nevyzeralo so striebornými šípmi najlepšie a v sobotňajšej kvalifikácii sa to definitívne potvrdilo.

 

Dvojica Lewis Hamilton a George Rusell sa výrazne trápila a nakoniec to zvládol lepšie skúsenejší Hamilton. Ten obsadil v kvalifikácii na VC Bahrajnu 5. priečku, no s priepastnou stratou cez 6 desatín sekundy. Rusell predviedol jeden zo svojich najhorších kvalifikačných výkon, pretože vo Williamse bol prezývaný ako "majster soboty". Treba povedať, že to bola jeho prvá kvalifikácia v monoposte Mercedesu, no aj tak je jeho 9. priečka miernym sklamaním.

 

Rusella dokonca zdolal Valtteri Bottas z tímu Alfra Romeo, a to je zaujiímavý paradox vzhľadom nato, že Rusell je nástupcom Bottasa v slávnom tíme Mercedes. Bottas predviedol fantastický výkon a jeho 6. miesto nečakal asi ani on sám.  

 

 

Perfektný výkon navrátilca Kevina Magnussena!

 

Haas už nie je najslabším tímom na kocni štartového pola! Americká stajňa sa počas zimy enormne zlepšila, ale prekvapivo to nebol Mick Schumacher, ktorý by dostal svoj monopost do top 10. Bol to navrátilec do F1-tky Kevin Magnussen, ktorý predviedol neuveriteľný výkon a vytiahol svoj monopost Haas na fantastickú 7. priečku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Haas F1 Team (@haasf1team)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies