Peter Taufer z gangu Sereďania dostal doživotie!

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 13:19 • 2 min
Peter Taufer z gangu Sereďania dostal doživotie!

BANSKÁ BYSTRICA - Proces so zločineckou skupinou nazývanou Sereďania, ktorá pôsobila v Seredi, Galante, Šali a okolí, sa v stredu skončil.

slovakia

left justify in out

Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, poslal Petra Taufera do väzenia na doživotie. Rozsudok nie je právoplatný.

 

img

 

Obžaloba vinila 8 členov gangu z 12 skutkov, medzi ktorými sú založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, rozsiahla násilná a ekonomická trestná činnosť, týkajúca sa pokračovacieho zločinu krádeže kamiónových súprav, nákladných vozidiel či pracovných strojov. Škody sa rádovo pohybovali v miliónoch eur. Niektorí čelili aj žalobe z úkladnej vraždy podnikateľa Alojza Bórika.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Mafián Iľja Weiss rozprával o príprave vraždy Maroša Žilinku

 

ŠTS rozhodol, že sú vinní, ale u niektorých upustil od uloženia trestu. U štyroch obžalovaných sú rozsudky už právoplatné, keďže sa vzdali možnosti odvolať sa. Ide o Mariána Valencína, Jána Štibrányiho, Zdenka Ščasného a Miroslava Janebu, ktorý dostal 8 rokov. Ďalším členom gangu Martinovi K. súd vymeral 21 rokov, občanovi Srbska Markovi M. 12 rokov. Ten na lavici obžalovaných počas procesu chýbal, pretože je na úteku a konalo sa voči nemu ako ušlému.

 

img

 

Erika B. súd spod obžaloby oslobodil.

 

Možno vás zaujme: Obvinený šéf Tiposu odstúpil z funkcie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies