Vyštudoval pedagogiku a venuje sa ľudovej hudbe: Teraz čaká Adama Neupauera premiéra v RFA

NETKY.SK • 22 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Vyštudoval pedagogiku a venuje sa ľudovej hudbe: Teraz čaká Adama Neupauera premiéra v RFA

Premiéru v organizácii RFA si najbližšie odbije Adam Neupauer, ktorý hneď vo svojom debute narazí na jednu z najväčších hviezd bantamovej váhy Dominika Toporcera. Toho sám vyzval a ak sa mu podarí v Považskej Bystrici zvíťaziť, míľovými krokmi sa priblíži k titulovej šanci, keďže aktuálne k nej má veľmi blízko práve Toporcer.

slovakia

left justify in out

Ich vzájomný súboj prebehne 9. septembra a bude súčasťou karty RFA 12. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Umelec aj mimo bojových umení
Bojovníci MMA pochádzajú z rôznych pomerov a väčšinou ich spája vášeň k športu, ťažké detstvo či život na ulici. Potom sú tu však bojovníci, od ktorých by ste vôbec nečakali, že sú profesionálnymi zápasníkmi. Presne to je prípad Adama Neupauera, ktorého najväčšie hobby je ľudová muzika: „Venujem sa ľudovej hudbe a keďže som goral z Lendaku, hrávam so svojimi priateľmi na rôznych oslavách a svadbách,“ povedal o svojej voľnočasovej aktivite.


Ešte neuveriteľnejšie spojenie spolu s MMA má skrz odbor, ktorý vyštudoval. „Mimo tréningu chodím do práce. Som vyučený pedagóg materskej školy, no pre nedostatok času na tréningy som musel na istý čas svoje pracovisko zmeniť. Venujem sa priateľke aj rodine, ktorí ma v tom neskutočne podporujú. Som milovníkom štvornohých miláčikov, takže doma pes chýbať nemôže a preto ich mám rovno dva,“ popísal svoj život mimo klietky.

Prečo práve Toporcer?
Aktuálne má Neupauer za sebou len jeden zápas medzi profesionálmi, ktorý vyhral v 1. kole. O niečo skúsenejší je jeho súper Dominik Toporcer, ktorého si sám Neupauer vyžiadal. „Toporcera som si vybral preto, že je to tiež začínajúci profi zápasník a prišlo mi najlogickejšie ho vyzvať. Má viac zápasov a skúseností ako ja. Keďže sa chcem posunúť, tak som vyzval jeho,“ odôvodnil svoj výber.


Toporcer sa vyznačuje svojou komplexnosťou a oboch súperov pod MMA pravidlami dokázal ukončiť diametrálne odlišnými technikami. „Dominika hodnotím ako súpera, ktorý má potenciál preraziť v MMA. Je to komplexný zápasník a na zemi je ako doma. Postoj zlepšil tak isto, čo ukázal aj v zápasoch v RFA. Jeho slabinou ale môže byť, že on ešte taký úder nedostal, ktorý by ho mohol vyviesť z miery,“ upozornil Neupauer.


Obaja sú medzi profesionálmi neporazení a ešte sa nepozreli do 2. kola, čo je pokojne možné, že sa opäť zopakuje. „Priebeh zápasu očakávam, že sa to môže skončiť v prvom kole. Pravdepodobne sa nám viac páči to ukončiť čo najskôr, ale môže sa potiahnuť až na 3 kolá. Všetko závisí od toho, ako bude jeden na druhého pripravený. Je dosť možné, že keď mu to v postoji nepôjde podľa predstáv, tak boj bude chcieť preniesť na zem. Budem pripravený na každý aspekt boja,“ sľubuje Neupauer. Jeho duel s Toporcerom prebehne už 9. septembra na RFA 12. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
RFA, Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies