Eduard Heger zverejnil svoje novoročné želania

NETKY.SK • 1 Január 2022, 15:11 • 2 min
Eduard Heger zverejnil svoje novoročné želania

BRATISLAVA - Premiér zaželal Slovensku, aby urobilo ďalší pokrok v reformách, aby sa rozbehli nové investície, aby Slováci nestratili životný elán a naučili sa žiť v pandémii s čo najmenšími stratami i s nižšou mierou konfliktov.

slovakia

left justify in out

Eduard Heger v novoročnom príhovore vyhlásil, že si želá, aby sa Slovensko ako krajina zomklo a bolo jednotné. K naplneniu tohto cieľa by všetkým mohlo pomôcť jeho osobné životné krédo: „Stavajme na skúsenostiach, spájajme sily a nikdy sa nevzdávajme. My to zvládneme.“ Potrebujeme to pre úspešné zvládnutie pandémie, pre realizáciu dôležitých reforiem. Potrebujeme to pri pokračovaní očisty spoločnosti od korupcie a zneužívania moci. Potrebujeme to pre lepšie Slovensko,“ dodal. 

 

 

Jeho ďalším želaním je, aby Slováci vložili do hodnotenia vnútropolitickej situácie viac nadhľadu a faktov, menej emócií a skreslených informácií. Aktuálnu situáciu označil za bezprecedentnú a psychicky veľmi náročnú. „Vláda však reaguje a počas pandémie poskytuje podnikom a domácnostiam pomoc, aká tu doteraz nikdy nebola. Aj v roku 2021 sme pomáhali s výpadkami tržieb, s nájmami, s udržovaním zamestnanosti i kúpnej sily domácností. Pomáhali sme reštauráciám, ľuďom v kultúre, pomáhali sme každému, kto sa v dôsledku pandémie ocitol v núdzi,“ vyjadril sa.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Zuzana Čaputová apeluje na ľudskosť a súdržnosť Slovákov

 

Upozornil, že pomoc zo strany vlády má svoje limity, ako napríklad výšku dlhu, ktorý koalíciu čakal pri preberaní vlády. „Postupné, ale presvedčivé ozdravovanie verejných financií je moje tretie novoročné želanie. Slovensko musíme urobiť odolnejším voči krízam. Mám ďaleko od toho, aby som tvrdil, že sme ideálnou vládou. Ale s plnou vážnosťou hovorím, že sme najlepšou možnou vládou z politických síl, ktoré sú dnes na scéne. My nekradneme, nehádame sa o korisť. My pracujeme pre ľudí.“

 

 

V závere dodal, že si celé Slovensko želá, aby sa v roku 2022 skončila pandémia. Tak mi dovoľte zaželať vám v novom roku veľa imunity. Najlepšie tej, ktorú získate očkovaním treťou dávkou. Mojím posledným premiérskym želaním je, aby rok 2022 nebol horším ako ten predchádzajúci. Ale výrazne lepším. Verím, že to bude rok rozvoja a rastu,“ uzavrel. 

 

Možno vás zaujme: Čo sa dialo v roku 2021 na slovenskej politickej scéne?

 

Premiér tiež ocenil výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej, aby sa Slováci nedali vyprovokovať k nenávisti. Tento postoj z nich robí spojencov v upokojovaní spoločenskej atmosféry. „Spoločnosť dnes potrebuje spájať sily a mať lepšie vzájomné pochopenie, pretože to je jediná správna cesta z akejkoľvek krízy, nevynímajúc pandémiu či boj za spravodlivosť. Ja tomu hovorím pestovanie kultúry úcty, ona hovorí o kultivovaní ľudskosti,“ komentoval premiér. Obaja majú podľa neho na mysli to isté – slobodné, demokratické Slovensko, kde ľudia radi žijú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona