Porošenko prisľúbil opätovné získanie kontroly nad východom krajiny

NETKY.SK • 18 Január 2015, 15:36 • 2 min
Porošenko prisľúbil opätovné získanie kontroly nad východom krajiny

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko prisľúbil dnes opätovné získanie kontroly nad konfliktom sužovaným regiónom na východe krajiny, kde v priebehu víkendu došlo k novej eskalácii bojov medzi proruskými separatistami a vládnymi silami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.
      

Porošenko to uviedol pred niekoľkotisícovým davom v centre Kyjeva, pričom zdôraznil, že Ukrajina "sa nevzdá ani kúska" svojho územia v prospech Ruskom podporovaných separatistov. Ich bašta, Doneck, sa dnes dostala pod intenzívne ostreľovanie, zatiaľ čo o tamojšie letisko prebiehali ostré boje.
      

Podľa hovorcu ukrajinskej armády pri sobotňajších bojoch zahynuli štyria vojaci. Generálny štáb nezávisle potvrdil smrť troch vojakov len pri samotných bojoch o letisko. Vedenie mesta Doneck, ktoré je pod kontrolou vzbúrencov, oznámilo, že pod delostreleckú paľbu sa dostalo viacero lokalít.
      

Agentúra TASS s odvolaním sa na poradcu šéfa samozvanej Doneckej ľudovej republiky Valentina Motuzenka oznámila, že ukrajinská armáda spustila na Doneck sústredenú paľbu zo všetkých druhov zbraní, pričom strely dopadajú do centra mesta. Kyjev oznámil, že dobyl väčšinu doneckého letiska.
      

"Ozbrojené sily Ukrajiny dnes ráno začali sústredenú paľbu na Doneck a okolité obce. Ukrajinskí vojaci používajú všetky druhy zbraní: delostrelectvo, Grady, mínomety, granátomety," informoval Motuzenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies