Porošenko chce v rámci EÚ vytvoriť skupinu, ktorá má zastaviť plynovod Severný Prúd 2

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 14:38 • 2 min
Porošenko chce v rámci EÚ vytvoriť skupinu, ktorá má zastaviť plynovod Severný Prúd 2

Kyjev má v úmysle vytvoriť v Európskej únii skupinu, ktorá by mala zastaviť výstavbu plynovodu Severný Prúd 2, povedal Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

Porošenko nazval Severný Prúd 2 „absolútne politizovaným projektom, ktorý je namierený proti Ukrajiny“, a dodal, že jeho úspešná realizácia by ukrojila takmer tri miliardy dolárov z rozpočtu Ukrajiny.

 

„Práve kvôli tomu vedieme aktívne rokovania s Nemeckom a vyzývame ich vytvoriť medzinárodné konzorcium pre správu systému prepravy plynu cez Ukrajinu.“ Avšak jeho podmienkou je zastavenie výstavby Severného Prúdu 2. Ukrajinský prezident to vyhlásil na svojom blogu.

 

V Kyjeve opakovane uviedli, že chcú zostať tranzitnou krajinou pre ruský plyn do Európy. Súčasná zmluva o tranzite vyprší na konci roka 2019. A práve preto je Ukrajina kategoricky proti kladeniu nových plynovodov okolo svojho územia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies