Je lepšie chorobám predchádzať ako ich liečiť

NETKY.SK • 21 Február 2023, 11:00 • 2 min
Je lepšie chorobám predchádzať ako ich liečiť

BANSKÁ BYSTRICA - Dnes sú onkologické ochorenia v rebríčku výskytu najčastejších ochorení na druhom mieste po srdcovocievnych chorobách. Revidované údaje podielu príčin úmrtí hovoria, že dokonca v produktívnom veku (25 – 64 rokov) boli na prvom mieste.

slovakia

left justify in out

"Je lepšie chorobám predchádzať ako ich liečiť“ - to je heslo Dňa onko-prevencie - osvetovej akcie organizovanej Poradňou zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici, ktorá sa bude konať v stredu 22. februára 2023 v Europa Shopping Centre v Banskej Bystrici od 12:00 hodiny.

 

Príďte sa poradiť s odborníkmi, čo môžete pre seba urobiť, aby ste sa chránili pred onkologickými ochoreniami ako rakovina hrubého čreva, rakovina pľúc, prsníka, krčka maternice, semenníkov, na počkanie vám zmerajú hladinu cholesterolu a množstvo telesného tuku.

 

Od 15:00 na vás čaká bohatý sprievodný program s nácvikom merania krvného tlaku a prvej pomoci v domácom prostredí, ukážka cvičenia pri sedavom zamestnaní, súťaže, vystúpenie detského folklórneho súboru Radosť, tanečného štúdia POUS, kultúrny program zavŕši vystúpenie Sisy Sklovskej a Martina Vetráka. V závere podujatia budete mať možnosť stretnúť sa s olympijským víťazom Matejom Tóthom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies