Populácia pri Ground Zero v New Yorku sa od roku 2000 zdvojnásobila

NETKY.SK • 30 Marec 2011, 11:56 • 2 min
Populácia pri Ground Zero v New Yorku sa od roku 2000 zdvojnásobila

Populácia pri Ground Zero v New Yorku sa od roku 2000 zdvojnásobila

slovakia

left justify in out

img

Deštrukcia, ktorú spôsobili na newyorskom dolnom Manhattane teroristické útoky z 11. septembra 2001, nezabránila tomu, aby sa táto časť mesta zaradila k štvrtiam s najrýchlejším rastom populácie. Od roku 2000 sa počet obyvateľov žijúcich v blokoch okolo zničeného Svetového obchodného centra (WTO), Ground Zero, prakticky zdvojnásobil.
      Výsledky sčítania obyvateľstva zverejnené minulý týždeň ukázali, že v okolí Ground Zero žije v súčasnosti asi 45.750 ľudí, čo znamená nárast od ostatného sčítania v roku 2000 o takmer 23.000.
      Zmenu zbadá aj náhodný chodec. Okolie Wall Streeet bolo kedysi mestom duchov, keď finančníci odišli po práci domov. Teraz je tu živo aj v noci.
      Miestni predstavitelia hovoria, že obnova oblasti ako obytnej štvrti sa začala pred 11. septembrom a nespomalili ju ani útoky, ani nedávna recesia.

Zdroj: Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies