Ženy v Japonsku sa môžu pred obťažovaním chrániť vďaka mobilnej aplikácii

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 15:9 • 2 min
Ženy v Japonsku sa môžu pred obťažovaním chrániť vďaka mobilnej aplikácii

TOKIO - Japonsko je známe svojím pokrokom v oblasti elektroniky. Aby sa na to nezabudlo, pripomenulo sa svetu zavedením mobilnej aplikácie, ktorú vytvorila polícia. Aplikácia je namierená proti tzv. frotérom, teda sexuálnym agresorom, ktorí obťažujú ženy na verejných priestranstvách.

slovakia

left justify in out

V krajine vychádzajúceho Slnka je táto aplikácia veľmi populárna. Jej názov je Digi Police, teda digitálna polícia, a teší sa obľube už tri roky. Avšak funkcia na ochranu pred frotérmi jej bola pridelená len pred niekoľkými mesiacmi. Odvtedy si ju stiahlo už vyše pol milióna užívateľov. Zaujímavosťou je, že pri aplikácii, ktorá je vyrobená vládou, sa jedná o veľmi vysoké číslo záujemcov, a navyše sa neustále zvyšuje.

 

img

 

Japonky sa veľmi často stávajú obeťami násilia, a to najmä v preplnených prostriedkoch hromadnej dopravy, no poväčšine sa boja požiadať či volať o pomoc.

 

Aplikácia je navrhnutá veľmi šikovne. V prípade ak je žena obťažovaná na verejnosti, môže aktivovaž tlačidlo n azahnanie frotérov. na obrazovke sa tak objaví veta "Je tu frotér. prosím pomôžte mi." Po ďalšom stlačení sa správa zobrazí červeným písmom a z prístroja sa začne opakovane ozývať "Prosím, prestaňte!".

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona