Špeciálny dokument Harry Potter sa nezaobišiel bez chýb. Komu zamenili fotografie a mená?

NETKY.SK • 15 Január 2022, 12:00 • 2 min
Špeciálny dokument Harry Potter sa nezaobišiel bez chýb. Komu zamenili fotografie a mená?

Prvý januárový deň tohto roka sme dostali dokument zo sveta Harry Pottera pri príležitosti 20. výročia vydania filmu Harry Potter a Kameň mudrcov.

slovakia

left justify in out

Špeciálna epizóda nesie meno Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu a stretli sa v nej herci a tvorcovia všetkých ôsmich filmov, čím si na nakrúcanie spoločne zaspomínali. Ale tento špeciál si nesie so sebou zopár chýb.  

 

V dokumente na nás čakajú Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Ian Hart, Toby Jones, Matthew Lewis a Evanna Lynch. Nechýbali ani producent David Heyman a režiséri Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell a David Yates. 

 

 

Prvou chybou bola fotografia Emmy Watson z ranného detstva. Tú nám ukázali ešte niekedy v prvých minútach filmu, keď sa o prvých filmoch rozprávali traja najdôležitejší predstavitelia. Verní fanúšikovia na Twitteri ale zistili, že spomínaný záber nie je fotografia pôvabnej herečky z detstva. Pôvodne išlo o fotografiu celkom inej herečky menom Emma – Emmy Roberts, ktorá túto svoju detskú fotku pridala na Instagram ešte v roku 2012, čo je už nejaká tá chvíľa.  

 

Editori by si mali dávať na podobné chyby pozor, no v hereckom priemysle nájdeme veľké množstvo slávnych nositeliek mena Emma, takže sa dá pochopiť, keď si ich občas zamenia. Úprimne, v malej Emme Roberts s Minnie Mouse ušami je veľmi jednoduché vidieť malú Hermionu. Producenti si túto chybu, samozrejme, všimli, fanúšikom poďakovali a veľmi rýchlo ju opravili.  

 

img 


Určite každý milovník pozná postavy Freda a Georga Weasleyovcov, ktorých excelentne stvárnili dvojčatá James a Oliver Phelpsovci. Herci vyzerajú naozaj úplne rovnako a veľakrát si z toho robili srandu. Tvárili sa, že sú ten druhý, podobne ako ich filmové a knižné postavy. Oliver Phelps vo svojom príspevku na Instagrame napísal, že zrejme za tieto ich vtipy dostali odplatu v podobe vymenených mien.  

 

img

 

V špeciálnom dokumente dali tvorcovia správne mená postáv k správnym menám hercov, no tie zase nedali správne k samotným hercom. Pod Oliverom teda bolo James / Fred Weasley a pod Jamesom zase Oliver / George. Po tom, čo na omyl poukázalo práve jedno z dvojčiat, sa na to editori pozreli a chybu rýchlo opravili.  

 

img
 

Za ďalšiu chybu by sme teoreticky mohli považovať moment, kedy pri spomienke na zosnulých hercov nespomenuli napríklad psa Berryho, ktorý hral Siriusa Blacka v psej podobe, ale povedzme, že je to pochopiteľné, keďže išlo o zviera. Väčšiu chybu však urobil Mike Newell, režisér filmu Harry Potter a Ohnivá čaša, ktorý nazval štvrtú knihu najdlhšou v sérii. Nie je to pravda, pretože je druhá najdlhšia, keďže je približne o sto strán kratšia ako piata časť, ktorá je teda definitívne najdlhšia. Režisér však už má    osemdesiat rokov a je viac, než len trochu v poriadku, aby sme mu tento omyl odpustili. 

 

img

 

Ak budeme úspešne ignorovať niekoľko chýb, je možné povedať, že špeciál je naozaj príjemným a emotívnym dokumentom, ktorý poteší hlavne samotných hercov a oddaných fanúšikov.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies