Problém s migráciou vyrieši zalesňovanie strednej Ameriky

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 09:40 • 2 min
Problém s migráciou vyrieši zalesňovanie strednej Ameriky

MEXIKO - Tomuto sa povie zabiť dve muchy jednou ranou. Mexiko sa totiž rozhodlo, že do svojho zalesňovacieho programu zapojí aj Honduras, čím vzniknú nové pracovné miesta a zníži sa počet migrantov prichádzajúcich do Mexika.

slovakia

left justify in out

Mexiko zvýši finančný príspevok na vytváranie nových pracovných miest v strednej Amerike na 100 miliónov dolárov, vďaka čomu sa podľa predpokladov bude počet ľudí odchádzajúcich z krajiny znižovať.  

 

Ekologické problémy narastajú, svet bojuje nielen s plastami, ale aj s masívnym odlesňovaním. Podľa mnohých odborníkov a viacerých výskumov však na zlepšenie situácie v rámci klimatických zmien stačí opätovne zalesňovať Zem. Práve Mexiko sa tejto iniciatívy chopilo a už pred časom ohlásilo 30-miliónový program výsadby stromov v Salvádore, ktorý je súčasťou projektu v celkovej sume 100 miliónov dolárov. Ten pomôže nielen životnému prostrediu, ale čiastočne rieši aj ťaživú problematiku migrácie, ktorá v strednej Amerike momentálne rezonuje. Vytvorí totiž nové pracovné miesta pre tých, ktorí z krajiny odchádzajú pre nedostatok práce.

 

img

 

Podobný plán na výsadbu ovocných stromov a drevín využívaných na stavebné účely sa už implementuje v južnom Mexiku - ide o jeden z hlavných projektov prezidenta Andrésa Manuela Lópeza Obradora. O zapojení sa do programu rokovalo Mexiko aj s Guatemalou, stále však nie je jasné, či sa pridá.

 

Honduras má v tom už ale jasno. Do projektu sa zapojiť chce. Minister zahraničných vecí Mexika Marcelo Ebrard uviedol, že honduraský prezident Juan Orlando Hernández by mal podrobnosti tohto programu schváliť počas svojej júlovej návštevy Mexika. Vytváranie nových pracovných miest bude mať podľa Ebrarda na obmedzenie toku migrantov oveľa väčší vplyv než opatrenia policajných zložiek na hraniciach.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies