Bývalý obranca Slovanu De Marco má nový klub, prvotné správy o prestupe sa nepotvrdili

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 13:30 • 2 min
Bývalý obranca Slovanu De Marco má nový klub, prvotné správy o prestupe sa nepotvrdili

BRATISLAVA - Bývalý obranca bratislavského Slovana Vernon De Marco bude vo svojej futbalovej kariére pokračovať v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

Rodák z argentínskeho Rosaria, ktorý reprezentuje Slovensko, sa dohodol na ročnej zmluve s nováčikom najvyššej súťaže FC Hatta Club. Pôvodne sa hovorilo o jeho prestupe do Kataru, ale napokon bude De Marco pôsobiť v mužstve pod vedením srbského trénera Željka Markova.

"Vernonovi sa končila zmluva a podľa informácií, ktoré sme dostali, tak sa s ním vedenie nedohodlo na pokračovaní. Dostal veľmi konkrétnu ponuku z Kataru, neviem, či ju už akceptoval," hovoril v júni asistent trénera Boris Kitka. Na Slovensku strávil De Marco vyše 10 rokov.

De Marco dostal Michalovce do prvej ligy, v Slovane hral dôležitú rolu a získal s ním štyri tituly. Okrem toho trikrát dvihol nad hlavu trofej pre víťaza Slovnaft Cupu. V belasom drese odohral 173 zápasov, v ktorých strelil pätnásť gólov.

 

"Je profesionál, a tým nemyslím len jeho výkony na ihrisku, ale aj to, čo fanúšikovia nevideli. Veľakrát bol na štadióne od rána do večera, často sme ho museli odtiaľto vyhadzovať. Klobúk dole pred jeho prístupom," doplnil Kitka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Sportnet - SME, TA3 / Marek Nemček Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies