Polícia zatkla pri protestoch v Paríži 76 ľudí

NETKY.SK • 3 November 2014, 09:24 • 2 min
Polícia zatkla pri protestoch v Paríži 76 ľudí

PARÍŽ - Celkovo 76 ľudí skončilo v nedeľu v policajných putách počas nepovolenej demonštrácie v Paríži zvolanej na pamiatku environmentálneho aktivistu Remiho Fraissa, ktorý zahynul počas minulotýždňových protestov proti výstavbe priehrady neďaleko Toulouse.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA zároveň uviedla, že polícia rozohnala dav asi 300 demonštrantov pre obavy z opakovania násilností, ktoré sprevádzali podobné protesty v Nantes a Toulouse v sobotu. Napriek tomu došlo k stretom, počas ktorých polícia použila proti tvrdému jadru asi 50 protestujúcich slzotvorný plyn. Podľa polície niektorí demonštranti mali pri sebe kladivá či svetlice. 

 

Paralelný, avšak mierový protest sa uskutočnil pri Eiffelovej veži.

 

Nepokoje vyvolal incident, ktorý sa odohral počas minulotýždňových protestov proti výstavbe priehrady neďaleko Toulouse, pri ktorých zahynul 21-ročný aktivista Remi Fraisse. Študenta pravdepodobne zabil policajný granát. 

 

Pri stretoch medzi políciou a demonštrantami v meste Nantes v sobotu utrpelo zranenia osem ľudí. V súvislosti s výtržnosťami policajti zatkli 21 ľudí. Podobné demonštrácie sa konali aj v meste Toulouse, kde bolo zatknutých 13 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies