Polícia zastrelila komplica útočníkov z Volgogradu

NETKY.SK • 6 Február 2014, 06:37 • 2 min
Polícia zastrelila komplica útočníkov z Volgogradu

MOSKVA - Ruské bezpečnostné zložky v autonómnej republike Dagestan zastrelili jedného z podozrivých organizátorov nedávnych teroristických útokov vo Volgograde. V stredu o tom informovali tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Džamaldin Mirzajev zomrel spoločne s ďalším mužom po tom, ako medzi ním a špeciálnymi jednotkami, ktoré obkľúčili jeho dom, vypukla prestrelka. Tretí podozrivý muž sa policajtom vzdal. K incidentu prišlo v meste Izberbaš vzdialenom niekoľko kilometrov od dagestanskej metropoly Machačkala.

Dva útoky vo Volgograde si koncom decembra vyžiadali 34 obetí na životoch a desiatky zranených. Rusko v reakcii zaviedlo prísne bezpečnostné opatrenia súvisiace s blížiacimi sa zimnými olympijskými hrami v meste Soči, ktoré sa začínajú 7. februára. Vodca severokaukazských militantov Doku Umarov totiž vyzval svojich nasledovníkov, aby použili "maximálnu silu" a zabránili uskutočneniu zimných olympijských hier. Umarova považuje Moskva za nepriateľa číslo jeden, odkedy prevzal velenie nad povstalcami, ktorých cieľom je zriadenie islamského štátu na Kaukaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies