Polícia vyšetruje zrážku dvoch člnov na Zemplínskej šírave

NETKY.SK • 29 August 2023, 15:30 • 2 min
Polícia vyšetruje zrážku dvoch člnov na Zemplínskej šírave

Michalovce - Polícia vyšetruje zrážku dvoch člnov, ku ktorej došlo v pondelok (28. 8.) na Zemplínskej šírave v časti Medvedia hora. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

slovakia

left justify in out

"Podľa doterajších zistení polície za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k zrážke dvoch člnov, pričom jeden z vodcov plavidiel pravdepodobne nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu plavidla a prednou časťou narazil do bočnej strany druhého plavidla, ku ktorému bolo pripevnené tretie plavidlo. V spojených plavidlách sa nachádzalo spolu šesť osôb, tri dospelé osoby a tri deti," uviedla Mésarová.


Dve deti utrpeli drobné poranenia, päťročné s jednorazovým ošetrením, druhé sedemročné dieťa podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmich dní a jednorazovo ošetrený bol aj 43-ročný muž. "Spolujazdec vo veku 39 rokov, v plavidle, ktoré narazilo do spojených plavidiel, utrpel podľa predbežnej správy zranenia s dobou liečenia nad sedem dní. Polícia udalosť zadokumentovala a ihneď o nej informovala Dopravný úrad v Košiciach. Vo veci sú vykonávané potrebné úkony a zabezpečujú sa listinné podklady, na základe ktorých bude možné rozhodnúť o ďalšom postupe. Zatiaľ nebolo začaté trestné stíhanie," doplnila Mésarová. Obaja vodcovia plavidiel boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Bližšie okolnosti, rozsah spôsobených škôd, ale najmä čo bolo príčinou vzniku zrážky i miera zavinenia jej účastníkov budú podľa policajnej hovorkyne predmetom ďalšieho vyšetrovania. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies