Polícia odhalila počas akcie v Bánovciach nad Bebravou vodiča pod vplyvom drog

NETKY.SK • 8 Február 2023, 07:00 • 2 min
Polícia odhalila počas akcie v Bánovciach nad Bebravou vodiča pod vplyvom drog

Bánovce nad Bebravou - Policajti odhalili počas dopravno-bezpečnostnej akcie Reflex v Bánovciach nad Bebravou vodiča pod vplyvom alkoholu, ďalší jazdil pod vplyvom drog.

slovakia

left justify in out

Rôzne porušenia pravidiel cestnej premávky zistili v 37 prípadoch. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia. Polícia sa v rámci akcie zameriava najmä na kontrolu dodržiavania povinností chodcov a cyklistov v cestnej premávke, na povinnosť reflexného označenia za zníženej viditeľnosti a na spôsob pohybu chodcov v obci i mimo nej. Rovnako sa zameriava i na dodržiavanie povinností vodičov motorových vozidiel. "Policajti zatiaľ skontrolovali 161 vodičov, ale aj cyklistov i chodcov. Z tohto počtu bolo v 37 prípadoch zistené rôzne porušenie pravidiel v cestnej premávke, ktoré boli vyriešené v blokovom konaní, napomenutím, ale aj zadržaním osvedčenia o evidencii vozidla z dôvodu technickej nespôsobilosti," uviedli policajti. V štyroch prípadoch polícia zistila i porušenia pravidiel chodcami, a to nesprávnym prechádzaním cez cestnú komunikáciu, za čo im uložila blokové pokuty. "U jedného vodiča policajti zistili, že jazdí s 2,60 promile, a preto ho na mieste obmedzili na osobnej slobode, nakoľko sa dopustil prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila polícia. Pozornosti policajtov podľa nej neunikol ani cyklista, ktorému bola nameraná hodnota alkoholu v dychu nad jedno promile. "Okrem toho policajti odhalili vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom omamných a psychotropných látok. V organizme mu zistili prítomnosť na látku morfín," dodala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies