Havária ruského vrtuľníka si vyžiadala životy šiestich ľudí

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 14:00 • 2 min
Havária ruského vrtuľníka si vyžiadala životy šiestich ľudí

MOSKVA- Posádku súkromného stroja na Sibíri postihla nešťastná udalosť. Spomedzi pasažierov sa časť osôb nezachránila

slovakia

left justify in out

Letecké katastrofy nebývajú bežné. Ak sa stanú, časť verejnosti ich prežíva o čosi dramatickejšie ako ostatné dopravné nehody. Obzvlášť, ak sa let skončí tragicky-ľudskými obeťami. Letecká nehoda sa vo štvrtok 26.júla 2023 odohrala na Sibíri. 

 

 

Ako informovala TASR, pri havárii vrtuľníka v ruskom Altajskom kraji ležiacom v západnej časti Sibíri zahynulo šesť ľudí. S odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie o tom informovala agentúra AFP, od ktorej TASR správu prevzala. Podľa ministerstva sa "súkromný vrtuľník typu Mi-8" pri pristávaní "zachytil o elektrické vedenie" a začal horieť.

 

Podľa predbežných informácií "bolo na palube 13 ľudí, šesť z nich zomrelo". Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na miestny úrad civilného letectva uviedla, že súkromný vrtuľník viezol skupinu turistov, píše agentúra AP.

Podľa RIA Novosti bolo na palube celkovo 12 pasažierov a traja členovia posádky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies