Nesmieme padnúť do Putinovej pasce, vyhlásil Scholz

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 10:37 • 2 min
Nesmieme padnúť do Putinovej pasce, vyhlásil Scholz

BERLÍN – Nemecký kancelár Olaf Scholz V pondelok varoval pred rozdelením sveta na dva bloky v dôsledku vojny na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Podľa neho ide o pascu, ktorú nastražil ruský prezident Vladimir Putin. Šéf spolkovej vlády to uviedol na okraj summitu skupiny G7 v exkluzívnom rozhovore pre televíznu stanicu ZDF.

 

„Nemali by sme padnúť do pasce nastraženej ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý tvrdí, že svet je rozdelený na globálny Západ - t. j. G7 a ich priateľov na severe - a všetkých ostatných. To nie je pravda,“ uviedol kancelár vo vysielaní ZDF.

 

img

 

Scholz dodal, že aj z tohto dôvodu boli na summit G7 pozvané krajiny ako Argentína, India, Indonézia, Juhoafrická republika či Senegal. Scholz povedal, že je dôležité diskutovať s týmito krajinami.

 

Treba prejaviť solidaritu, pretože ruská útočná vojna má dôsledky pre celý svet,“ uviedol Scholz. V tomto kontexte spomenul dôležitosť vytvárania nových energetických partnerstiev.

 

img

 

Skupina G7 zahŕňa okrem Nemecka a Spojených štátov aj Britániu, Francúzsko, Japonsko, Kanadu a Taliansko. Skupina bola založená v roku 1975 v dôsledku globálnej hospodárskej krízy ako skupina najsilnejších priemyselných krajín. Podľa agentúry DPA je G7 v súčasnosti vnímaná aj ako spoločenstvo vyspelých demokracií, ktoré vyznávajú hodnoty slobody a práv občanov.

 

 

Možno vás zaujme: Spojené štáty zakúpili Ukrajine pokročilý raketový systém



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies