Polícia v Albánsku zasiahla proti ozbrojeným pestovateľom marihuany

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 14:05 • 2 min
Polícia v Albánsku zasiahla proti ozbrojeným pestovateľom marihuany

TIRANA - Niekoľko stoviek policajtov podporovaných obrnenými vozidlami v pondelok vtrhlo do dediny Lazarat na juhu Albánska, ktorá je známa ako tamojšie centrum pestovania marihuany.

slovakia

left justify in out

Polícia tak odpovedala na udalosti počas predošlého zásahu, keď vzdorujúci pestovatelia údajne použili samopaly, mínomety a raketové granáty. Sporadická paľba v okolí dediny pokračovala aj cez noc a zranila jedného z policajtov. Počet nasadených príslušníkov sa následne zvýšil z 500 až na 800. Zadržaní boli šiesti muži podozriví z účasti na prestrelke a útoku na televízny štáb. Počas predošlého zásahu na policajtov strieľalo približne 30 útočníkov ukrývajúcich sa v budovách. Polícia uvádza, že sa jej napriek tomu podarilo zničiť 11-tisíc rastlín. Ďalšiu marihuanu našli policajti v sudoch a vakoch. Albánsky minister vnútra Saimir Tahiri útočníkov vyzval, aby odovzdali zbrane a vzdali sa.

 

Dedina Lazarat sa nachádza blízko hranice s Gréckom, 145 kilometrov južne od albánskeho hlavného mesta Tirana. Tamojšia produkcia sa odhaduje na 900 ton ročne, čo v prípade predaja predstavuje hodnotu približne 4,5 miliardy eur. Medzinárodné správy označujú Albánsko za významnú tranzitnú krajinu pre narkotiká a hlavného dodávateľa marihuany do Európy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies