Polícia pátra po rodičoch zo sobotňajšej demonštrácie, ktorí podnecovali svoje deti k nenávisti

NETKY.SK • 18 Október 2020, 11:58 • 2 min
Polícia pátra po rodičoch zo sobotňajšej demonštrácie, ktorí podnecovali svoje deti k nenávisti

BRATISLAVA – Polícia SR vyhlásia pátranie po mužoch, ktorí zneužili vlastné deti na sobotňajšom proteste. Svoje deti nechali kričať do megafónu, pričom ich povzbudzovali, aby vulgárne nadávali predsedovi vlády Igorovi Matovičovi.

slovakia

left justify in out

V sobotu poobede sa pred Úradom vlády zhromaždil demonštrujúci dav, ktorý prišiel protestovať voči sprísňovaniu opatrení v boji proti pandémii. Okrem fanúšikov ultras sa tam zišli aj podporovatelia strany  Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

 

img

 

Aj napriek vyhlásenému núdzovému stavu, ktorý zakazuje hromadné podujatia to odporcov vlády neodradilodo Bratislavy prišli vyjadriť svoj nesúhlas. Išlo pritom o nepovolený protest, ktorého organizátor zatiaľ nie je známy.

 

Súvisiaci článok: Rezort vnútra si "posvieti" na demonštrantov z pred úradu vlády. Mikulec tvrdí, že sa spravodlivosti nevyhnú

 

 

Celá demonštrácia sa pritom nezaobišla bez potýčiek s políciou a nádavok. Čo je však ešte horšie, že na sociálnych sieťach sa vo videách z protestu objavili aj deti, ktoré so sebou priniesli nespokojní rodičia.

 

Na videách je vidno ako muži podporujú svoje ratolesti, aby kričali do megafónov a skandovať vulgarizmy na adresu predsedu vlády.

 

 

Virálne videá nezodpovedných rodičov, ktoré doslova zaplavili sociálne siete, si vyslúžili ostrú kritiku. Svoje deti v nich doslova húckajú k nenávistnému správaniu a tešia sa z ich neslušného slovníka.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA Pred Úradom vlády došlo k potýčke medzi políciou a protestujúcimi chuligánmi, špeciálny tím proti nim použil vodné delo

 

Polícia v tejto súvislosti vyhlásila pátranie po dvoch mužoch s megafónmi a troch deťoch. Verejnosť pritom žiadajú o pomoc pri ich identifikácii. Dospelé osoby sú totiž podozrivé z ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

 

 

„V súvislosti so včerajším zhlukom ultrapravicových radikálov pátrame po identite osôb na screenshotoch z videa - dvaja muži s megafónom a tri deti (jeden chlapec a dve dievčatá), prípadne ak viete, tak nám pomôžu aj mená ich rodičov,“ píše polícia v statuse na Facebooku.

 

„Môžeme uistiť verejnosť, že polícia sa venuje aj ďalším materiálom, na základe ktorých bude iniciovať ďalšie konania,“ ubezpečuje polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies