Rezort vnútra si "posvieti" na demonštrantov z pred úradu vlády. Mikulec tvrdí, že sa spravodlivosti nevyhnú

NETKY.SK • 18 Október 2020, 08:12 • 2 min
Rezort vnútra si "posvieti" na demonštrantov z pred úradu vlády. Mikulec tvrdí, že sa spravodlivosti nevyhnú

BRATISLAVA - Účastníci sobotňajšieho protestu pred Úradom vlády SR budú potrestaní.

slovakia

left justify in out

Napísal to na sociálnej sieti šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). „Je naozaj úbohé, že v čase, keď u nás alarmujúco narastá počet nakazených koronavírusom, je vyhlásený núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa, sa nájdu ľudia, ktorí nič z toho nerešpektujú. Demonštrácia, ktorá nemá skutočný obsah a jej jedinou úlohou je primitívna provokácia, je zúfalým pokusom ultras a radikálnej pravice upútať na seba pozornosť," uviedol Mikulec.

 

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA Pred Úradom vlády došlo k potýčke medzi políciou a protestujúcimi chuligánmi, špeciálny tím proti nim použil vodné delo

 

Niektorí sa prišli iba pobiť
Dodal, žš nikto z demonštrujúcich neuposlúchol výzvy zasahujúcich policajtov, aby sa rozišli. Informoval, že v pohotovosti ostávajú stovky policajtov, ktorým sa zároveň poďakoval za fantasticky odvedenú prácu pri zásadu pred úradom vlády.

 

"Nie, nenecháme sa vyprovokovať. Nepristúpime na ich primitívnu hru, keďže ich jediným cieľom je vyvolať roztržku a pobiť sa," ozrejmil minister vnútra. Takéto správanie by podľa neho nemalo v spoločnosti miesto ani v čase, keď by celá krajina nebojovala s koronavírusom.

 

img

 

Väčšina zúčastnených odignorovala tiež nariadenie vlády o nosení rúšok rovnako v interiéri ako aj exteriéri a v dave sa pohybovali bez toho, aby chránili nie len svoje zdravie, ale aj zdravie ostatných.

 

"V čase, keď dôkladne kontrolujeme nosenie rúšok aj na verejnosti, sa títo ľudia bez štipky empatie zhromažďujú a predstavujú tým obrovské riziko pre všetkých slušných ľudí. Ak si niektorí z nich myslia, že ujdú spravodlivosti, sú na omyle. Takéto správanie sa by nemalo v našej spoločnosti miesto ani v čase, kedy by celá krajina nebojovala s koronavírusom," uzavrel Mikulec. 

 

Rodičia zneužili svoje deti pri demonštrácii
Pred Úradom vlády SR sa v sobotu zišli fanúšikovia ultras a priaznivci kotlebovcov, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s prijatými protiepidemiologickými opatreniami. Počas protestu museli policajti použiť slzný plyn a vodné delo.

 

Počas zhromaždenia protestujúci hádzali za bránu úradu vlády zapálené svetlice, pričom vulgárne nadávali na premiéra Igora Matoviča.

 

Niektorí z nich dokonca hádzali po policajtoch fľaše od piva. Okrem dospelých ľudí sa na proteste zúčastnili aj deti nespokojných rodičov. Tie nechali do megafónu vykrikovať neslušné slová na adresu predsedu vlády Matoviča.

 

 

Protest sa viac - menej skončil, keď polícia rozohnala dav vodným delom, pričom sa odhaduje, že sa na ňom zišlo približne 400 až 500 ľudí. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Marián Kotleba skončil v karanténe, jeho advokát bol pozitívny na koronavírus

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies