Polícia obvinila útočníka z kostola v austrálskom Walkley. Má ním byť iba 16-ročný mladík +VIDEO

NETKY.SK • 19 Apríl 2024, 14:30 • 2 min
Polícia obvinila útočníka z kostola v austrálskom Walkley. Má ním byť iba 16-ročný mladík +VIDEO

SYDNEY - Polícia obvinila 16-ročného chlapca, ktorý údajne pobodal biskupa a kňaza v kostole v západnom Sydney, z trestného činu terorizmu. Útok sa stal v pondelok 15. apríla okolo 19:10 miestneho času v kostole v austrálskom Walkley

slovakia

left justify in out

Tínedžer sa mal v piatok 19. apríla postaviť pred detský súd v Parramatte na nemocničnom lôžku. Stále sa však zotavuje z operácie po tom, ako mu počas údajného útoku v pondelok večer odrezali prst. Vo štvrtok 18. apríla večer polícia oznámila, že tínedžer bol obvinený a že ho odmietli prepustiť na kauciu.

"16-ročný mladík bol obvinený zo spáchania teroristického činu podľa paragrafu 101.1 Trestného zákona (Commonwealth) z roku 1995, čo je trestný čin, za ktorý hrozí trest odňatia slobody s hornou hranicou až doživotie," uviedla štátna polícia.

Medzi zranenými z útoku bol aj duchovný a ďalší veriaci, ktorí sa zúčastnili bohoslužby. Cirkev vo štvrtok 18. apríla zverejnila vyhlásenie kňaza Emmanuela, v ktorom biskup povedal, že sa zotavuje dobre a že sa modlí za svojho údajného útočníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Xinhua News Agency, The Guardian, Foto: Ilustračná (Pexels)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies