Žil v chudobnej štvrti, teraz jej obyvateľom rozdal darčeky za tisícky

NETKY.SK • 24 December 2019, 16:08 • 2 min
Žil v chudobnej štvrti, teraz jej obyvateľom rozdal darčeky za tisícky

Niektorí, ktorým sa podarilo odraziť sa od dna, na svoju minulosť rýchlo zabudnú, iní však nikdy. Adam Armstrong minulý týždeň dokázal, že patrí do tej druhej skupiny. Deťom, ktorých rodičia si nemôžu dovoliť bohatú nádielku, rozdal hračky za 12-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Sara Lewis-Weeksová pracuje v meste Harrisonburg v americkej Virgínii ako správkyňa bytového komplexu Harris Gardens pre ľudí s nízkym príjmom.

 

Zmenil svoj život

Keď na začiatku decembra prišiel do jej kancelárie muž s tým, že by rád priviezol obyvateľom nejaké hračky. Sara mu spočiatku veľmi neverila.

 

"Robím to 27 rokov a viem, že ľudia také veci hovoria, ale splniť ich potom nemusia," uviedla Lewis-Weeksová v rozhovore pre regionálny televíziu WHSV3, ktorá o udalosti informovala.

 

 

Tridsaťpäťročný muž, ktorý sa jej predstavil ako Adam Armstrong, jej ale vysvetlil, že v komplexe vyrástol. Od šestnástich rokov potom býval sám a dostal sa do zlej spoločnosti. Za predaj marihuany dokonca strávil niekoľko mesiacov vo väzení. Potom sa rozhodol, že svoj život musí zmeniť.

 

Presťahoval sa, začal pracovať v telemarketingu, neskôr v banke a nakoniec ako realitný maklér. Teraz je finančne za vodou, má ženu a trojročnú dcérku. "Pozrel som sa do zrkadla a povedal som si, že ak nezačnem robiť niečo inak, nikdy sa nezmením," opísal začiatky svojej cesty od dna Armstrong.

 

 

Splnil, čo sľúbil

Správkyňa mu však neverila až do soboty desiatich hodín popoludní, keď sa mal ukázať s hračkami.

 

"Úplne ju chápem, chcela chrániť deti pred sklamaním," uviedol Armstrong. Bola sobota 10 hodín dopoludnia, deti čakali vonku a Armstrong nikde. Ukázal sa o štvrť hodiny neskôr s nákladným vozidlom plným hračiek.

 

"Niektorí z nich nemajú nič a vidieť ich tváre, to je na nezaplatenie," uviedol Armstrong. Na charity prispieva už šesť rokov, tento rok sa prvýkrát však rozhodol urobiť niečo osobne. Keď podelil deti z miesta, kde býval, rozbehol sa s kamiónom ešte do ďalších troch chudobných komplexov.

 

Svojim činom dojal aj správkyňu. "Videla som veľa. Nikto sa sem však ešte nevrátil, aby urobil niečo také," uviedla Lewis-Weeksová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies