Polícia našla v súkromnom dome 130 migrantov

NETKY.SK • 15 Jún 2019, 7:53 • 2 min
Polícia našla v súkromnom dome 130 migrantov

SARAJEVO - Bosnianska polícia oznámila, že našla približne 130 migrantov, ktorí sa nelegálne zdržiavali v súkromnom dome v meste Bihač na severozápade krajiny, informovala v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že zatkla troch migrantov, ktorí kládli odpor policajtom počas utorňajšej prehliadky domu. Podľa miestnych médií boli pri incidente zranení traja policajti.

 

Polícia v tejto oblasti zintenzívnila kontroly migrantov po sérií incidentov vrátane bitiek, do ktorých sa zapojili desiatky ľudí.

 

obrazok

 

Tisíce migrantov, ktorí utekajú pred vojnou a chudobou, uviazli v severozápadnej časti Bosny na hraniciach s Chorvátskom, ktoré je členským štátom EÚ. Migranti sa snažia dostať do západnej Európy.

 

Bosnianske úrady majú problém s prílivom ľudí do tejto chudobnej balkánskej krajiny, ktorá sa stále spamätáva z vojnového konfliktu v 90. rokoch minulého storočia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona