Deti sa pred odchodom do letných táborov budú testovať bezplatne

NETKY.SK • 26 Jún 2021, 10:05 • 2 min
Deti sa pred odchodom do letných táborov budú testovať bezplatne

BRATISLAVA - Rodičia detí nebudú musieť pred pobytovým podujatím platiť PCR test. Deti vo veku od desať rokov majú totiž nárok na dva bezplatné testy za mesiac.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Pobytové podujatie, napríklad detský tábor či športový pobyt, však musia trvať minimálne štyri noci a zúčastniť sa na nich musí minimálne päť detí. Registráciu je potrebné urobiť cez stránku korona.gov.sk.

 

img

 

Vo formulári rodič uvedie dátum začiatku tábora, jeho názov a miesto konania. Následne by pozvanie malo prísť tri dni pred začiatkom pobytu. Rezort zdravotníctva naďalej apeluje na prísne dodržiavanie protiepidemických opatrení pri akýchkoľvek udalostiach s účasťou väčšieho počtu zúčastnených osôb.

 

img


Podľa epidemiológa Martina Pavelku z Inštitútu zdravotných analýz MZ SR je na podujatiach, akými sú detské tábory vysoké riziko pre šírenie SARS-CoV-2.

 

"Vzniká tu prostredie s intenzívnymi interakciami ako napríklad šport, hry, či spoločné stravovanie, ktoré umožňujú koronavírusu podmienky pre ľahké a rýchle šírenie. Toto riziko je ešte väčšie v prostredí delta variantu, ktorý je vysoko infekčný," vysvetlil.

 

Práve testovanie všetkých účastníkov ešte pred začiatkom pobytu vníma ako jediný spôsob ako znížiť riziko vystavenia detí koronavírusu.

 

Deti sa budú musieť pri nástupe do letných táborov preukazovať negatívnym PCR testom

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona