Poslanci za OĽaNO tvrdia, že nič neporušili a nikoho nemohli ohroziť

NETKY.SK • 28 December 2020, 16:10 • 2 min
Poslanci za OĽaNO tvrdia, že nič neporušili a nikoho nemohli ohroziť

BRATISLAVA - Po opozícii, ktorá žiada odstúpenie hlavného hygienika sa k dnešnému zasadnutiu NR SR vyjadrili i poslanci z klubu OĽaNO.

slovakia

left justify in out

Ako sme už informovali, dnes ráno sa zišiel parlament, aby mohlo dôjsť k zmene Ústavy Slovenskej republiky a to v oblasti núdzového stavu. 

 

Čítajte tiež: AKTUALIZOVANÉ Boris Kollár zvolal mimoriadnu schôdzu parlamentu, rozhodne sa o predĺžení núdzového stavu

 

Vyhláška 

 

Keďže väčšina poslancov sa aktuálne nachádza v preventívnej karanténe, či v karanténe pre pozitivitu na ochorenie Covid19, nebolo možné zvolať zasadanie parlamentu. Hlavným bodom programu pritom malo byť predĺženie núdzového stavu, ktorý by inak skončil zajtrajším dňom. Havný hygienik Ján Mikas preto vydal novú vyhlášku, ktorou umožnil dostaviť sa na zasadnutie aj pozitívnym poslancom. 

 

Čítajte tiež: Poslanci práve hlasovali. Šeliga následne odkázal Ficovi, Kotlebovi a Pellegrinimu tieto tvrdé slová

 

 

img

 

Vyjadrenie OĽaNO

 

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) s pozitívnym testom na koronavírus sa dnes v parlamente zúčastnili len na hlasovaní, pričom na otvorení schôdze neboli prítomní." Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedli zástupcovia poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Doplnili, že riadny chod ústavných orgánov je rovnako dôležitý ako fungovanie kritickej infraštruktúry.


Poslanci pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19 boli pritom počas hlasovania o predĺžení núdzového stavu od ostatných v sále oddelení fóliou. „Myslím, že to bolo prekonzultované aj s ľuďmi, ktorí riešia epidemiologické situácie, že je to dostatočné riešenie na to, aby sa nenakazili ďalší poslanci v sále," povedal poslanec Milan Vetrák.

 

Poslanec Kristián Čekovský  doplnil, že pozitívni poslanci prišli do kontaktu len s jedným zamestnancom NR SR, ktorý bol oblečený v ochrannom obleku. Samotní poslanci mali tiež podľa neho všetky ochranné prostriedky. „Ak niekto dodržiava tieto opatrenia, nie sme v ohrození," zdôraznil a dodal, že pozitívnych poslancov bolo dnes v parlamente približne šesť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies