Vláda sa rozhodla uzavrieť päť osád na Spiši

NETKY.SK • 9 Apríl 2020, 07:36 • 2 min
Vláda sa rozhodla uzavrieť päť osád na Spiši

KOŠICE – Vláda SR sa rozhodla v súvislosti so zastavením šírenia koronavírusu uzavrieť päť osád v okrese Spišská Nova Ves.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Na brífingu po zasadnutí krízového štábu v Krompachoch o tom informovali predseda vlády SR Igor Matovič a hlavný hygienik SR Ján Mikas.

 

Zvažovali individuálnu karanténu

„Týka sa to mesta Krompachy, konkrétne sú tu tri lokality, v ktorých sú pozitívne testovaní a potom sa to týka dvoch blízkych obcí Bystrany a Žehra. Čiže päť lokalít, kde sú pozitívne testovaní ľudia na ochorenie COVID-19,“ uviedol predseda vlády SR Igor Matovič.

Ako ďalej informoval Ján Mikas, zvažovali aj možnosť dávať do karantény len osoby, u ktorých sa potvrdil tento vírus, avšak po zvážení miestnych podmienok a zvyklostí sa rozhodli pre uzatvorenie osád.

 

„Budeme ďalej monitorovať epidemiologickú situáciu a v prípade, že by sa zhoršil stav, niekoho z týchto osád sa samozrejme zabezpečí adekvátna zdravotná starostlivosť,“ dodal Mikas.

 

Zatiaľ otestovali 33 osád
S testovaním v marginalizovaných rómskych komunitách začali v piatok 3. apríla v obci Jarovnice v okrese Sabinov.

 

Testovanie zabezpečujú Ozbrojené sily (OS) SR v spolupráci so štátnou príspevkovou organizáciou Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny.

 

Zatiaľ otestovali 33 osád, na čom pracovali štyri odberové tímy. Zostáva ešte viac ako tisíc osád. V osadách testovali len tých ľudí, ktorí prišli zo zahraničia.

Na Slovensku v utorok pribudlo 101 potvrdených prípadov koronavírusu, pričom v laboratóriách otestovali 2 042 vzoriek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies