Policajti opäť prehľadávali súdy. Neznámy mužský hlas nahlásil bombu

NETKY.SK • 11 Január 2024, 17:21 • 2 min
Policajti opäť prehľadávali súdy. Neznámy mužský hlas nahlásil bombu

ŽILINA - Neznáma osoba zavolala dnes na tiesňovú linku s hlásením bomby na súde. Polícia podnikla opatrenia, evakuovala budovy, avšak pyrotechnické prehliadky nepreukázali žiadne hrozby. Vyšetrovanie trestného činu šírenia poplašnej správy je v priebehu.

slovakia

left justify in out

Na tiesňovej linke 158  sme prijali /dňa 11.01.2024/ hovor od neznámej osoby, ktorá uviedla, že na súde je bomba. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Žiline prijalo ihneď opatrenia a vzhľadom k tomu, že oznamovateľ neuviedol sídlo konkrétneho súdu, operačný dôstojník vyrozumel všetky krajské mestá na území Slovenska.

 

Na jednotlivé súdy boli vyslané policajné hliadky a z bezpečnostno - preventívnych dôvodov bol vydaný pokyn na evakuáciu dotknutých budov. Na mieste boli aj pyrotechnici so psami, špecialistami na vyhľadávanie výbušnín, ktorí vykonali pyrotechnické prehliadky jednotlivých súdov s negatívnymi výsledkami.

 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline  začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy.

 

„Vyhodnocujeme všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania. Ďalšie okolnosti prípadu sú premetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ informuje Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstvA Policajného zboru v Žiline.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ ZA, Foto: Polícia SR - Žilinský kraj / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies